Berlínské šišky s vanilkovým krémem

-
Příprava5 min.
-
Vaření17 min.
-
Porcí1
-
Zhlédnutí1 898
Dnes jsme si pro Vás připravili výborný recept na chutné „Berlínské koblihy“.
Chutná opravdu lahodně takže neváhejte a pusťte se do přípravy.
Zvládnete ji jednoduše a rychle takže není nad čím váhat 🙂
Celá rodina si ptala recept!
Budeme potřebovat následující ingredience:
- 400 gramů hladké mouky
- 7 gramů sušeného droždí
- 180 mililitrů teplého mléka
- špetku soli
- 40 gramů moučkového cukru
- 60 gramů másla
- 4 žloutky
Na krém:
- 500 mililitrů mléka
- 1 sáček vanilkového pudinku v prášku
- 1 balíček vanilkového cukru
- 6 vaječných žloutků
- 50 gramů škrobu
- 50 gramů másla
- trochu moučkového cukru
- 400 mililitrů smetany ke šlehání
- 2 lžíce jahodového džemu
- slunečnicový olej ke smažení
- Práškový cukr na ozdobu.
Takto budeme v receptu postupovat:
- V míse si smícháme prosetou hladkou mouku spolu se suchým droždím, mlékem, solí, cukrem, změklým máslem a vaječnými žloutky. Vypracujeme hladké a měkké těsto. Potom ho přikryjeme utěrkou a necháme kynout na teplém místě po dobu asi 60 až 90 minut. Těsto by mělo zdvojnásobit svůj objem.
- Tvoření koblih a příprava vanilkového krému
Když bude těsto vykynuté, vyjmeme ho z mísy a položíme na pomoučený vál. Vyválíme z něj obdélníkový plát o tloušťce asi 5 milimetrů. Potom z těsta pomocí hrníčku vykrajujeme kolečka o průměru zhruba 6 centimetrů. Když mineme všechno těsto a kolečka budeme mít hotová, pustíme se do přípravy vanilkového krému. Šišky ještě mezitím vykynou. - V menším hrnci přivedeme k varu 450 mililitrů mléka a v 50 mililitrech si vyšleháme žloutky, škrob, pudinkový prášek, trochu moučkového cukru a vanilkový cukr. Potom směs vlijeme do vroucího mléka a při stálém míchání vaříme do zhoustnutí. Nakonec odstavíme a necháme vychladnout. Také si vyšleháme ve větší míse smetanu do tuha.
- Když budeme mít krém hotový, vložíme jej do chladničky vychladit spolu s vyšlehanou šlehačkou a pustíme se do smažení již nakynutých koblih. Do rozpáleného slunečnicového oleje v pánvi vkládáme těsto a koblihy smažíme dozlatova z obou stran. Potom je necháme vychladnout a rozřízneme na půl. Plníme vanilkovým krémem, šlehačkou a pokapeme jahodovým džemem. Přiklopíme druhým kusem koblihy a máme hotovo 🙂
Tip: My ještě poléváme koblihy čokoládovou polevou 🙂
Mňam!
Máme hotovo.
Přejeme vám dobrou chuť.
zdroj: www. iladies.ro/2020/10/13/gogosi-de-casa-cu-frisca-gem-de-capsuni-si-crema-de-vanilie-gogosi-mai-pufoase-si-mai-aromate-n-am- mancat