Báječné šlehačkové těsto

  • Příprava
    7 min.
  • Vaření
    21 min.
  • Porcí
    1
  • Zhlédnutí
    2 002




Toto těsto je skutečně poklad. Odkdy z něj dělám domácí štrúdl, musím připravit hned dvojitou porci.

Když dělám štrúdl, tak jedině z tohoto těsta.

Ze šlehačky je úžasně jemné a voňavé.

Dobře se s ním pracuje a já ho vždy dělám alespoň z dvojí dávky.

Mňam!

Budeme potřebovat následující ingredience:

  • 500 g hladké mouky
  • ½ balení kypřicího prášku
  • 200 g smetany ke šlehání alespoň 31%
  • 2 vejce
  • 2 lžíce octa
  • špetku soli …

Na náplň:

  • Tvaroh a rozinky
  • Strouhanka, strouhaná jablka a skořice
  • Mák, zavařené třešně a moučkový cukr

K potření:

Máslo a trochu rumu

Takto budeme v receptu postupovat:

  • Všechny suroviny na těsto smícháme v misce a vypracujeme jednotné těsto – těsto by nemělo být příliš tekuté ani příliš tuhé, podle potřeby přidáváme mléko nebo mouku.
  • Necháme odležet 30 minut, rozdělíme na 3 části a následně rozválíme každou část na plát.
  • První plát posypeme strouhankou, cukrem a skořicí a navrstvíme na něj nastrouhaná jablka.
  • Na druhou navrstvíme tvaroh s rozinkami a cukrem a na třetí mák s cukrem a třešněmi.
  • Zavineme – klasicky nebo nakrájíme na proužky a ty střídavě překládáme přes náplň.
  • Přendáme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozpuštěným máslem a vložíme do vyhřáté trouby.
  • Pečeme při teplotě 200 stupňů asi půl hodiny.
  • Po vyjmutí z trouby potřeme rozpuštěným máslem smíchaným s trochou rumu.

Mňam!

Máme hotovo!

Přejeme Vám dobrou chuť!

zdroj: nosalty.hu/recept/almas-meggyes-kigyoretes



    Přidáváme nejlepší domácí recepty, které si rychle doma připravíte během chvíle.