Annin báječný koláček

-
Příprava10 min.
-
Vaření17 min.
-
Porcí4
-
Zhlédnutí2 137
Dnes jsme si pro Vás připravili výborný recept na chutný koláček od Paní Anny.
Chutná opravdu na jedničku a my jsme už prvním soustě věděli, že si ho připravíme znovu.
Připravte si i vy tuto dobrotu a uvidíte, že nebudete litovat!
Chutná skvěle!
Pro přípravu tohoto receptu budeme potřebovat tyto ingredience:
Na těsto budeme potřebovat:
- mleté vlašské ořechy – 150 g
- cukr – 125 g
- hladká mouka 50 g
- bílky – 5 ks
- sůl – 1 špetka
Na krém budeme potřebovat:
- mléko – 750 ml
- máslo – 200 g
- cukr – 135 g
- škrob – 60 g
- citrónová šťáva – 40 ml
- citrónová kůra – 1 lžička
- žloutky – 5 ks
- zmrazené třešně nebo jiné ovoce – 300 g
- cukr – 30 g
- Šlehačka
- smetana ke šlehání – 200 ml
- moučkový cukr – 25 g
Takto budeme v receptu postupovat.
- Oddělíme si bílky od žloutků. Bílky vložíme do samostatné mísy a pomocí mixéru je vyšleháme dokud nebudou nadýchané. Potom ve třech fázích přidáme cukr, aniž bychom přestali šlehat. Získat musíme pevné špičky. Potom smícháme mleté vlašské ořechy s moukou a tuto směs přidáme do bílků. Jemně promícháme směs stěrkou zdola nahoru.
- Plech vyložíme pečícím papírem a rovnoměrně rozetřeme připravené těsto. Plech s těstem vložíme do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečeme po dobu 20 minut. Potom plech s upečeným těstem vyjmeme z trouby a necháme vychladnout.
- V samostatné misce smícháme žloutky a 50 gramů cukru. Mléko nalijeme do studeného hrnce. Přidáme cukr krystal, citrónovou kůru a škrob. Promícháme a zapneme oheň. Mléčnou směs ohřejeme, ale nesmí se dostat k varu. Potom přidáme žloutky, promícháme a vrátíme na oheň. Vaříme, dokud směs nezhoustne. Oheň by měl být zapnut na minimum. Potom přidáme citrónovou šťávu. Stáhneme z ohně a zakryjeme potravinářskou fólií. Takto necháme vychladnout.
- Nyní vložíme třešně do hrnce a zahřejeme. Přidáme cukr a přivedeme k varu. Necháme pár minut odstát a scedíme. Změklé máslo pomocí mixéru vyšleháme, přidáme citrónový krém a promícháme. Potom smícháme smetanu a moučkový cukr v samostatné míse. Mixérem promícháme. Piškot rozkrojíme a jednu část namažeme krémem. Polovinu bobulí rozložíme a zakryjeme druhým piškotem. Potom vrstvy opakujeme. Ozdobíme šlehačkou a posypeme nasekanými vlašskými ořechy.
Máme hotovo.
Mňam!
Přejeme vám dobrou chuť.
zdroj: luckycake.ro/retete/prajitura-ana/dsc_2480/
Leave a Review