Annin báječný koláček

  • Příprava
    10 min.
  • Vaření
    17 min.
  • Porcí
    4
  • Zhlédnutí
    2 137


Dnes jsme si pro Vás připravili výborný recept na chutný koláček od Paní Anny.

Chutná opravdu na jedničku a my jsme už prvním soustě věděli, že si ho připravíme znovu.

Připravte si i vy tuto dobrotu a uvidíte, že nebudete litovat!

Chutná skvěle!

Pro přípravu tohoto receptu budeme potřebovat tyto ingredience:

Na těsto budeme potřebovat:

  • mleté ​​vlašské ořechy – 150 g
  • cukr – 125 g
  • hladká mouka 50 g
  • bílky – 5 ks
  • sůl – 1 špetka

Na krém budeme potřebovat:

  • mléko – 750 ml
  • máslo – 200 g
  • cukr – 135 g
  • škrob – 60 g
  • citrónová šťáva – 40 ml
  • citrónová kůra – 1 lžička
  • žloutky – 5 ks
  • zmrazené třešně nebo jiné ovoce – 300 g
  • cukr – 30 g
  • Šlehačka
  • smetana ke šlehání – 200 ml
  • moučkový cukr – 25 g

Takto budeme v receptu postupovat.

  1. Oddělíme si bílky od žloutků. Bílky vložíme do samostatné mísy a pomocí mixéru je vyšleháme dokud nebudou nadýchané. Potom ve třech fázích přidáme cukr, aniž bychom přestali šlehat. Získat musíme pevné špičky. Potom smícháme mleté ​​vlašské ořechy s moukou a tuto směs přidáme do bílků. Jemně promícháme směs stěrkou zdola nahoru.
  2. Plech vyložíme pečícím papírem a rovnoměrně rozetřeme připravené těsto. Plech s těstem vložíme do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečeme po dobu 20 minut. Potom plech s upečeným těstem vyjmeme z trouby a necháme vychladnout.
  3. V samostatné misce smícháme žloutky a 50 gramů cukru. Mléko nalijeme do studeného hrnce. Přidáme cukr krystal, citrónovou kůru a škrob. Promícháme a zapneme oheň. Mléčnou směs ohřejeme, ale nesmí se dostat k varu. Potom přidáme žloutky, promícháme a vrátíme na oheň. Vaříme, dokud směs nezhoustne. Oheň by měl být zapnut na minimum. Potom přidáme citrónovou šťávu. Stáhneme z ohně a zakryjeme potravinářskou fólií. Takto necháme vychladnout.
  4. Nyní vložíme třešně do hrnce a zahřejeme. Přidáme cukr a přivedeme k varu. Necháme pár minut odstát a scedíme. Změklé máslo pomocí mixéru vyšleháme, přidáme citrónový krém a promícháme. Potom smícháme smetanu a moučkový cukr v samostatné míse. Mixérem promícháme. Piškot rozkrojíme a jednu část namažeme krémem. Polovinu bobulí rozložíme a zakryjeme druhým piškotem. Potom vrstvy opakujeme. Ozdobíme šlehačkou a posypeme nasekanými vlašskými ořechy.

Máme hotovo.

Mňam!

Přejeme vám dobrou chuť.

zdroj: luckycake.ro/retete/prajitura-ana/dsc_2480/



Ingredients

    Přidáváme nejlepší domácí recepty, které si rychle doma připravíte během chvíle.

    Mohlo by vám chutnat

    Leave a Review

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *