Slaný koláč plněný klobásou, sýrem a rajčaty
-
Příprava10 min.
-
Vaření27 min.
-
Porcí1
-
Zhlédnutí2 129
Předkrm je chod, který bývá v naší zemi velmi často přehlížen, což je ale velká chyba.
Každý hostitel by měl svým hostům nabídnout něco dobrého k zakousnutí a připravení jejich chuťových buněk na další chody.
Předkrm může být složitá kompozice surovin, ale můžete hostům nabídnout také velmi lehký, a přitom nesmírně chutný slaný koláč, který nadchne každého.
Připravte jej podle následujícího receptu.
Budeme potřebovat následující ingredience:
- 200 g klobásy
- 100 g sušených rajčat
- 50 g zelených oliv (volitelně)
- 50 g parmazánu
- 50 g tvrdého sýra
- 220 g mouky
- 250 g jogurtu
- 2 vejce
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 1 čajová lžička másla
- mix paprik
- olej,
- směs koření
- sůl
Takto budeme v receptu postupovat:
- Klobásu nakrájejte a trochu osmahněte na pánvi. Smíchejte jogurt s vejci. Přidejte mouku a prášek do pečiva. Neustále míchejte. Přidejte maso, papriky. Nastrouhejte sýr a přidejte jej do těsta.
- Nakrájejte olivy a rajčata a přidejte je do těsta. Přidejte sůl a pepř a dobře promíchejte. Těsto nalijte do pánve pomazané máslem a pečte po dobu 40 minut na 180 stupňů. 3-4 minuty před dopečením posypeme koláč parmazánem a vložte jej zpět do trouby, aby trochu zhnědl. Po upečení nakrájejte a podávejte.
Máme hotovo!
Mňam!
Přejeme Vám dobrou chuť!
Nezapomeňte dát LIKE na naši Facebook stránku, chcete-li vidět nové recepty každý den.
zdroj: suntgospodina.net