Slaný koláč plněný klobásou, sýrem a rajčaty

  • Příprava
    10 min.
  • Vaření
    27 min.
  • Porcí
    1
  • Zhlédnutí
    2 129




Předkrm je chod, který bývá v naší zemi velmi často přehlížen, což je ale velká chyba.

Každý hostitel by měl svým hostům nabídnout něco dobrého k zakousnutí a připravení jejich chuťových buněk na další chody.

Předkrm může být složitá kompozice surovin, ale můžete hostům nabídnout také velmi lehký, a přitom nesmírně chutný slaný koláč, který nadchne každého.

Připravte jej podle následujícího receptu.

Budeme potřebovat následující ingredience:

  • 200 g klobásy
  • 100 g sušených rajčat
  • 50 g zelených oliv (volitelně)
  • 50 g parmazánu
  • 50 g tvrdého sýra
  • 220 g mouky
  • 250 g jogurtu
  • 2 vejce
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 1 čajová lžička másla
  • mix paprik
  • olej,
  • směs koření
  • sůl

Takto budeme v receptu postupovat:

  • Klobásu nakrájejte a trochu osmahněte na pánvi. Smíchejte jogurt s vejci. Přidejte mouku a prášek do pečiva. Neustále míchejte. Přidejte maso, papriky. Nastrouhejte sýr a přidejte jej do těsta.
  • Nakrájejte olivy a rajčata a přidejte je do těsta. Přidejte sůl a pepř a dobře promíchejte. Těsto nalijte do pánve pomazané máslem a pečte po dobu 40 minut na 180 stupňů. 3-4 minuty před dopečením posypeme koláč parmazánem a vložte jej zpět do trouby, aby trochu zhnědl. Po upečení nakrájejte a podávejte.

Máme hotovo!

Mňam!

Přejeme Vám dobrou chuť!

Nezapomeňte dát LIKE na naši Facebook stránku, chcete-li vidět nové recepty každý den.

zdroj: suntgospodina.net



    Přidáváme nejlepší domácí recepty, které si rychle doma připravíte během chvíle.