Bramborová dobrota od tety Helky
-
Příprava7 min.
-
Vaření25 min.
-
Porcí3
-
Zhlédnutí1 380
Dnes jsme si pro Vás připravili výborný recept na chutnou bramborovou dobrotu, kterou jsme si okamžitě zamilovali.
Připravte si toto chutné jídlo a uvidíte, že si ho zamilujete také vy i celá vaše rodina.
Chuť je opravdu famózní!
Budeme potřebovat následující ingredience:
- půl kila brambor
- 200 gramů uzeného kuřete
- 80 gramů tvrdého sýra (eidam, ementál, nebo čedar)
- jarní cibulku, čerstvý kopr, případně i česnek
- sůl
- mletý pepř
- slunečnicový olej
Takto budeme v receptu postupovat:
- Uvaříme si brambory, oloupeme, omyjeme a umístíme je do velkého hrnce, následně je zalijte studenou vodou a přiveďte k varu. Vařte, dokud nezměknou. Hotové brambory rozšťouchejte na pyré a nechte vychladnout. Mezitím nakrájejte na menší kousky uzené kuřecí maso a nastrouhejte si i tvrdý sýr na hrubém struhadle. Tyto suroviny pak přemístěte do větší mísy. Přidejte k nim i najemno nasekanou jarní cibulku, čerstvý kopr, prolisovaný česnek, sůl a pepř. Všechny ingredience dobře promíchejte, aby se chutě propojily. Nakonec k masu a zelenině ještě vložte vařené brambory a vytvořte homogenní celistvou směs.
- Z hotové bramborové směsi tvořte malé bochánky nebo válečky, které umístíte na plech vystlaný pečícím papírem, jejich povrch pomažte trochou slunečnicového oleje a vložte do trouby zapéct na přibližně čtvrt hodiny při 185 stupních Celsia. Upečené bramborové bochánky podávejte teplé, jsou však velmi chutné i studené.
Máme hotovo.
Mňam!
Přejeme vám dobrou chuť.
zdroj: souspark.ru/ochen-vkusnoe-i-pikantnoe-bljudo