Bramborová dobrota od tety Helky

  • Příprava
    7 min.
  • Vaření
    25 min.
  • Porcí
    3
  • Zhlédnutí
    1 380




Dnes jsme si pro Vás připravili výborný recept na chutnou bramborovou dobrotu, kterou jsme si okamžitě zamilovali.

Připravte si toto chutné jídlo a uvidíte, že si ho zamilujete také vy i celá vaše rodina.

Chuť je opravdu famózní!

Budeme potřebovat následující ingredience:

  • půl kila brambor
  • 200 gramů uzeného kuřete
  • 80 gramů tvrdého sýra (eidam, ementál, nebo čedar)
  • jarní cibulku, čerstvý kopr, případně i česnek
  • sůl
  • mletý pepř
  • slunečnicový olej

Takto budeme v receptu postupovat:

  1. Uvaříme si brambory, oloupeme, omyjeme a umístíme je do velkého hrnce, následně je zalijte studenou vodou a přiveďte k varu. Vařte, dokud nezměknou. Hotové brambory rozšťouchejte na pyré a nechte vychladnout. Mezitím nakrájejte na menší kousky uzené kuřecí maso a nastrouhejte si i tvrdý sýr na hrubém struhadle. Tyto suroviny pak přemístěte do větší mísy. Přidejte k nim i najemno nasekanou jarní cibulku, čerstvý kopr, prolisovaný česnek, sůl a pepř. Všechny ingredience dobře promíchejte, aby se chutě propojily. Nakonec k masu a zelenině ještě vložte vařené brambory a vytvořte homogenní celistvou směs.
  2. Z hotové bramborové směsi tvořte malé bochánky nebo válečky, které umístíte na plech vystlaný pečícím papírem, jejich povrch pomažte trochou slunečnicového oleje a vložte do trouby zapéct na přibližně čtvrt hodiny při 185 stupních Celsia. Upečené bramborové bochánky podávejte teplé, jsou však velmi chutné i studené.

Máme hotovo.

Mňam!

Přejeme vám dobrou chuť.

zdroj: souspark.ru/ochen-vkusnoe-i-pikantnoe-bljudo



    Přidáváme nejlepší domácí recepty, které si rychle doma připravíte během chvíle.