Vepřové maso pod peřinou
-
Příprava6 min.
-
Vaření15 min.
-
Porcí3
-
Zhlédnutí1 312
Dnes jsme si pro Vás připravili výborný minutkový recept na lahodné vepřové masíčko pod peřinkou.
Recept je opravdu jednoduchý a zvládne ho každý.
Připravte si tento gurmánský požitek i vy a uvidíte, že nebudete litovat!
Pro přípravu tohoto receptu budeme potřebovat tyto ingredience:
- 6 širokých plátů vepřové kotlety
- ½ lžičky mletého pepře
- 1 lžičku soli
- 4 vařená vajíčka
- 1 lžičku sušeného oregana
- 4 lžíce slunečnicového oleje
- 150 gramů tvrdého sýra
- 3 lžíce majonézy
Takto budeme v receptu postupovat:
- Začněte tím, že si vepřové kotletky nařežte mírně ostrým nožem do mřížky na povrchu z obou stran. Potom maso vložte do větší mísy, zasypte solí, mletým pepřem, sušeným oreganem a pokapejte trochou slunečnicového oleje. Vše rukama důkladně promíchejte, aby se chutě dostaly na každý kus vepřových plátků.
- Nyní si maso vyskládejte na plech s pečícím papírem a pusťte se do přípravy vaječné směsi. Natvrdo vařená vajíčka nastrouhejte do misky nahrubo, poté přidejte i nahrubo strouhaný tvrdý sýr podle preferencí (gouda, čedar nebo eidam). Suroviny pokapejte majonézou a důkladně promíchejte lžící.
- Nakonec vrstvěte přiměřené množství směsi na kotletky.
- Pokrm dejte zapékat do trouby při teplotě 180°C po dobu cca 30 až 35 minut.
Video recept:
Máme hotovo.
Přejeme vám dobrou chuť.
zdroj: youtube.com / Lecker schnell
original zdroj: www.youtube.com/watch?v=V8NaFkIjP7Q