Rohlíky už v obchodě nekupuji, tyto chutnají zdaleka lépe!
-
Příprava10 min.
-
Vaření12 min.
-
Porcí3
-
Zhlédnutí1 395
Chuť lahodného a křehkého domácího pečiva je prostě božská. Vypečené a křupavé rohlíky voní tak neodolatelně.
Každý z rodiny si je musí zákonitě zamilovat.
S kupovanými rohlíky se tyto domácí absolutně nedají porovnat
Recept, který Vám přinášíme, je naprosto jednoduchý a snadný. Nemusíte vůbec čekat na to, až těsto vykyne
Tyto ingredience budeme potřebovat:
– 350 g hladké mouky
– 250 ml mléka
– 25 g čerstvého droždí
– 25-30 g rozpuštěného másla
– 1 lžičku cukru
– 1 lžičku soli
– 1-2 lžíc mléka
Takto budeme postupovat:
- Droždí si rozpustíme v teplém mléce a přidáme cukr.
- Mouku smícháme se solí a rozpuštěným máslem.
- Potom přidáme kvásek a vymícháme hladké těsto. Podle konzistence poznáte, zda je potřeba přisypává mouku.
- Když je těsto vymíchané, rozdělíme ho na dva díly a posypeme moukou. Oba díly si rozválíme na 4 stejné části. Každou jednotlivou část pak rozválíme na tenký trojúhelník, který jednoduše zarolujeme do tvaru rohlíku.
- Konce jemně zatočíme směrem dolů.
- Plech si vysteleme pečícím papírem a rohlíky na něj vyskládáme. Před uložením do trouby můžeme povrch rohlíků potřít pro zvláčnění mlékem. Pečeme v předehřáté troubě na 200-210 stupňů.
- Teď už stačí jen dojít pro ranní noviny a uvařit si k nim horký čaj.
Máme hotovo!
Mňam!
Přejeme Vám dobrou chuť!
Nezapomeňte dát LIKE na naši Facebook stránku pro ty nejlepší recepty pro každý den.
zdroj: ketkes.com
Vyzkoušejte také tyto recepty:
Prudce-návykový: Kokosový raffaello zákusek s čokoládou – Tento bychom uměli jíst i dokola!
NEJJEMNĚJŠÍ šlehačkové těsto na domácí štrúdl: Jinak ji už ani nedělám, takto připravená je moje nej!!
Leave a Review