Ta nejchutnější hovězí svíčková s cibulí, nakládanou okurkou a žampiony
-
Příprava8 min.
-
Vaření17 min.
-
Porcí2
-
Zhlédnutí1 393
Marně přemýšlíte, čím překvapit chuťové buňky své rodiny? Zkuste se inspirovat s námi a připravte nenáročné, ale skvělé jídlo-báječně chutnou svíčkovou se žampiony.
Dokonalou chuť jídla zajišťuje i víno, které recept obsahuje
Množství surovin si určíte sami podle toho, pro kolik strávníků hodláte vařit.
Budeme potřebovat následující ingredience:
– Svíčkovou
– Cibuli
– Bílé víno
– Papriku
– Nakládané okurky is nálevem
– Hladkou mouku
– Sůl
– Koření
– Žampiony
– Hovězí vývar
1)
Svíčkovou nakrájíme na kousky.
2)
V hrnci si rozpálíme větší množství oleje. Maso na něm smažíme, než se zatáhne.
3)
Lehce maso zaprášíme moukou.
4)
Nakrájíme si na malé kousky papriku, žampiony a okurky.
5)
K zataženému masu přidáme cibuli, papriku, okurky a houby.
6)
Podlijte bílým vínem.
7)
Přidejte hovězí vývar. Měkké maso vyjmeme a šťávu vydusíme na tuk.
Můžeme ještě zahustit moukou, osolíme, opepříme a pořádně provaříme.
Máme hotovo.
Mňam!
Přejeme vám dobrou chuť.
zdroj: receitas.globo.com/estrogonofe-de-carne-4ea96095175c927046000012.ghtml
Vyzkoušejte také: