Bleskový marmeládový pamlsek

  • Příprava
    7 min.
  • Vaření
    20 min.
  • Porcí
    2
  • Zhlédnutí
    2 439




Dnes jsme si pro Vás připravili výborný recept na chutný marmeládový pamlsek, kterému se prostě nedá odolat.

Chutná opravdu fantasticky a my se už teď těšíme, kdy si ji znovu připravíme.

Vyzkoušejte ji i vy a uvidíte, že nebudete litovat!

Postup je naprosto jednoduchý a hravě ji zvládne připravit i méně zkušená hospodyňka!

Pro přípravu tohoto receptu budeme potřebovat tyto ingredience:

Na těsto budeme potřebovat:

  • hladká mouka – 90 g
  • cukr – 90 g
  • prášek do pečiva – 3 g
  • vejce – 3 ks

Na lahodný krém budeme potřebovat:

  • smetana ke šlehání – 200 g
  • cukr – 30 g
  • mascarpone – 150 g

Na sirup budeme potřebovat:

  • cukr – 20 g
  • voda – 30 g

K potření budeme potřebovat:

  • jahodová marmeláda, nebo jakákoli, dle vašich preferencí- 180 g

Takto budeme v receptu postupovat:

  1. Do mísy rozklepneme vejce, přidáme cukr a začneme míchat- tužší směs je základem pro následný postup, kterým je smíchání mouky s práškem do pečiva. Potom prosetou mouku přidávejte do vaječného základu a pozvolna, již ručně, míchejte. Vytvořte nadýchané těsto bez hrudek a kousků mouky.
  2. Vezmeme si kulatou formu o průměru cca. 20 centimetrů. Do formy nalijeme těsto. Rozetřeme až k okrajům a formou několikrát zahrkáme.
  3. Rozehřejeme si troubu na teplotu 180 stupňů a těsto do ní vložte. Pečeme 30 minut. Po vyjmutí formu otevřete a těsto vyklopte. Vezměte nůž a po vychladnutí ho rozřežte na třetiny. Řežte podle obrázku napravo.
  4. Smetanu ke šlehání nalijeme do mísy. Opět si vezmeme mixér a začneme ji šlehat. Pokračujeme do doby, dokud lehce nezhoustne. V tu chvíli do ní přidáme moučkový cukr i mascarpone. Pokračujeme ve šlehání ručním šlehačem, dokud směs výrazně nezhoustne. Naplníme polevou cukrářský sáček a můžeme ji nanést na první vrstvu těsta, kterou jsme předtím lehce potřeli sirupem – vodou smíchanou s cukrem.
  5. Pomocí krému vytvoříme vyšší hranu a následně do vytvořeného prostoru naneseme marmeládu. Buď lžící, nebo pomocí cukrářského sáčku. Přiklopíme horním kusem upečeného těsta a opět naneseme krém, všechen, který nám zůstal. Tím potřeme i boky koláče. Zbývající kus těsta rozdrobíme a dáme do mixéru. Použijeme jako drobenku.

Video recept:

Máme hotovo!

zdroj: youtube.com/ What to Сook



    Přidáváme nejlepší domácí recepty, které si rychle doma připravíte během chvíle.