Domácí vláčné housky ze zakysané smetany

-
Příprava10 min.
-
Vaření24 min.
-
Porcí3
-
Zhlédnutí2 137
Jednou ze stálic školních kuchyní jsou bezpochyby buchtičky s krémem. Někteří na ně vzpomínají s láskou, ostatní jsou rádi, že je už nikdy nebudou muset jíst.
Ale co takhle si připravit jejich lepší domácí variantu?
Jako dobrý základ Vám mohou posloužit tyto housky z zakysané smetany, které jsou velmi jednoduché na přípravu a můžete je mlsat jen tak ke kávě, nebo si je vychutnat právě přelité jemným krémem.
Budeme potřebovat následující ingredience:
- 30 g kvasnic
- 300 g zakysané smetany
- 600 g mouky/ hladká
- 250 g másla
- 2 lžičky soli
- 1 vejce + 1 vejce na pomazání
Takto budeme v receptu postupovat:
Mouku smíchejte s 200 g másla a promíchejte se zakysanou smetanou, solí a kvasnicemi. Těsto dobře propracujte a poté jej vyválejte.
Polijte těsto zbytkem roztaveného másla a zabalte. Potom vyválejte a opakujte ještě třikrát. Potom nechte těsto odpočívat 20 minut a vykrájejte jednotlivé housky.
Ty pečte na plechu s pečícím papírem 30 minut při 200 stupních. Můžete doplnit krémem a podávat.
Máme hotovo!
Mňam!
Přejeme Vám dobrou chuť!
zdroj: nyugdijasok.hu
Vyzkoušejte také tyto recepty:
LEVNÁ zapečená mísa ze ZVYŠNÝCH surovin: Připravenou ji mám téměř okamžitě!
Bleskové „ŠLEHAČKOVÉ KOUZLO“: Jednoduchý pamlsek, který jsme si ve vteřině oblíbili celá rodina!