„KASTELÁNSKÉ ŘEZY“ doslova jako z cukrárny

  • Příprava
    7 min.
  • Vaření
    15 min.
  • Porcí
    4
  • Zhlédnutí
    2 135




Dnes jsme si pro Vás připravili výborný recept na lahodný jablečný koláček „KASTELÁNSKÉ ŘEZY“.

Chutná opravdu lahodně a my jsme se do této chuti zamilovali doslova po prvním soustu.

Připravte si ho i vy a potěšte sebe i celou rodinu.

Pro přípravu tohoto receptu budeme potřebovat tyto ingredience:

Na těsto budeme potřebovat:

  • 4 ks vejce
  • 150 g krupicového cukru
  • 160 g hladké mouky
  • 4 lžíce oleje
  • 1 lžička kypřicího prášku

Na jablečnou nádivku budeme potřebovat:

  • 500 g oloupaných jablek
  • 80 g krupicového cukru
  • 1 bal. vanilkový pudink
  • 300 ml vody

Na tvarohovou šlehačku budeme potřebovat:

  • 1 ks tvaroh v kostce
  • 1 ks šlehačka (objem tuku min. 30%)
  • cukr

Můžeme: Čoko polevu na polití na závěr

Takto budeme v receptu postupovat:

  1. Žloutky oddělíme od bílků. Bílky vyšleháme, následně přidáme cukr a šleháme do pevné pěny. Postupně do sněhu zašleháme i žloutky, olej a nakonec lehce i prosetou mouku smíchanou s kypřicím práškem.
  2. Těsto vylijeme na plech předem vyloženým pečícím papírem a upečeme při 170°C do růžova, asi 20 min.
  3. Jablka si nakrájíme na malé kousky, dáme do hrnce, zalijeme polovičním množstvím vody a 5 minut povaříme. Ve zbývající vodě rozmícháme pudink a cukr a vlijeme k jablkům. Povaříme do zhoustnutí.
  4. Ihned nalijeme na upečený korpus a necháme úplně vychladnout.
  5. Nakonec si smícháme tvaroh s cukrem a ušlehanou šlehačkou.
  6. Naneseme opatrně na vychlazenou jablečnou náplň. Můžeme pokapat čokoládovou polevou.

Máme hotovo.

Přejeme vám dobrou chuť.

Sdílejte tento článek a podělte se s ním na Facebooku, díky Vašim sdílením máme chuť Vám přinášet nové články pro každý den.

zdroj: domowysmakjezenia.pl/2016/04/08/jablecznik-z-bita-smítana



    Přidáváme nejlepší domácí recepty, které si rychle doma připravíte během chvíle.