Bramborová smakotinka se zelím, klobáskou a houbami

  • Příprava
    9 min.
  • Vaření
    28 min.
  • Porcí
    1
  • Zhlédnutí
    1 427




Dnes jsme si pro vás připravili typický slovenský pokrm, který si ani po letech neumíme vynachválit.

Připravte si toto skvělé jídlo a uvidíte, že nebudete litovat!

Chuť je doslova famózní a přípravu zvládnete bez problémů!

Budeme potřebovat následující ingredience:

  • 1 až 2 kilogramy bílého zelí
  • 1 velkou mrkev
  • 1 velkou cibuli
  • 200 gramů hub (žampiony nebo lesní houby)
  • 150 gramů lovecké klobásy (může být jiná podle obliby)
  • 3 velké brambory
  • 1 rajčatový protlak
  • sůl, mletý černý pepř k dochucení
  • slunečnicový olej na opékání.

Takto budeme v receptu postupovat:

  1. Nejprve si omyjte a očistěte zelí. Potom ji buď nakroužte na struhadle, nebo nakrájejte ostrým nožem na tenké nudličky. Potom zeleninu přeložte do pánve s rozpáleným slunečnicovým olejem a opékejte do změknutí ze všech stran. V další fázi přidejte do pánve oloupanou a najemno nastrouhanou mrkev a promíchejte.
  2. Dochuťte solí, mletým pepřem, přidejte rajčatový protlak, propojte suroviny vařečkou a dále duste. Potom si oloupejte i brambory, nakrájejte na menší kostičky a spolu se 100 mililitry vody přidejte do zeleninové směsi.
  3. V další pánvi si orestujte na kostičky pokrájenou klobásu podle obliby, přidejte k ní jemně nasekanou cibuli, houby podle výběru a restujte dozlatova.
  4. Nakonec klobásovou směs vsypte k opečenému zelí s bramborami a mrkví a důkladně promíchejte. Ještě chvíli na závěr společně přehřejte a podávejte teplé.

Máme hotovo.

Mňam!

Přejeme vám dobrou chuť.

zdroj: miysvit.pp.ua

Vyzkoušejte také tyto recepty:

Poctivé langoše od našeho strýce KRČMÁRA: Takto je připravujeme už celá léta!
Senzační cuketová pomazánka na zimu: Takto ji využiji do poslední cuketky a frčím na ní celý podzim a zimu!


    Přidáváme nejlepší domácí recepty, které si rychle doma připravíte během chvíle.