Tento karamelový krémeš nemá žádnou chybu: Pudingovo-smetanový zákusek, kterého nikdy není dost!

  • Příprava
    5 min.
  • Vaření
    15 min.
  • Porcí
    4
  • Zhlédnutí
    2 083




Označil ho za nejchutnější zákusek pod sluncem!

Nejlepší zákusky jsou zpravidla ty nejjemnější. A právě takový je pudinkový-smetanový krémeš, který zvládne upéct každá hospodyňka.

Je neuvěřitelně lahodný a chutná jako obláček.

Nebudete věřit, že je to jen koláč.

Budeme potřebovat následující ingredience:

Na těsto:

  • 5 vajec
  • 2 PL krystalového cukru
  • 5 PL mouky
  • 3 PL kakaa
  • 3 PL slunečnicového oleje
  • 1 balíček prášku do pečiva

Na krém:

  • 500 ml mléka
  • 2 balíčky vanilkového pudinku
  • 5 žloutků
  • 4 PL cukru
  • 200 ml smetany
  • 300 g karamelové čokolády

Na polevu:

    • 300 ml smetany
    • 100 g hořké čokolády

Takto budeme v receptu postupovat:

  • Žloutky oddělte od bílků, bílky vyšleháme do tuhé pěny. V misce si smíchejte cukr, žloutky, olej, mouku, kakao a prášek do pečiva. Ručním mixérem vymíchejte do hladka a poté přidejte bílky, které do něj zamíchejte už jen vařečkou. Piškotové těsto vylijte na pekáč vyložený pečícím papírem a dejte péct do trouby vyhřáté na 200 stupňů na 20-25 minut. Po upečení těsto vyjměte, oddělte od pečicího papíru a nechte vychladnout.
  • Než se těsto peče, připravte si krém. Ve 400 ml mléka s cukrem si uvařte hustý pudink. Zbylých 100 ml mléka vařte se žloutky as karamelovou čokoládou nasekanou na menší kousky. Na závěr přidejte žloutkově čokoládovou směs do pudinku a důkladně promíchejte nebo vyšlehejte s ručním mixérem, aby se směs dobře spojila. Vyšlehejte šlehačku a přidejte k vychladlému pudinkové žloutkovému krému. Pořádně promíchejte.
  • Na závěr si ve šlehačce rozpusťte čokoládu a poté ji mírně vyšlehejte.
  • Mírně vychlazený vanilkový krém naneste na těsto a na něj dejte čokoládovou polevu. Zákusek dejte zchladit alespoň na 2 hodinky.

Mňam!

Máme hotovo!

Přejeme Vám dobrou chuť!

zdroj: www.nosalty.hu/ajanlo/11-isteni-egyszeru-kremes-torta-fel-oran-belu



    Přidáváme nejlepší domácí recepty, které si rychle doma připravíte během chvíle.

    Leave a Review

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *