Tento karamelový krémeš nemá žádnou chybu: Pudingovo-smetanový zákusek, kterého nikdy není dost!

-
Příprava5 min.
-
Vaření15 min.
-
Porcí4
-
Zhlédnutí2 083
Označil ho za nejchutnější zákusek pod sluncem!
Nejlepší zákusky jsou zpravidla ty nejjemnější. A právě takový je pudinkový-smetanový krémeš, který zvládne upéct každá hospodyňka.
Je neuvěřitelně lahodný a chutná jako obláček.
Nebudete věřit, že je to jen koláč.
Budeme potřebovat následující ingredience:
Na těsto:
- 5 vajec
- 2 PL krystalového cukru
- 5 PL mouky
- 3 PL kakaa
- 3 PL slunečnicového oleje
- 1 balíček prášku do pečiva
Na krém:
- 500 ml mléka
- 2 balíčky vanilkového pudinku
- 5 žloutků
- 4 PL cukru
- 200 ml smetany
- 300 g karamelové čokolády
Na polevu:
-
- 300 ml smetany
- 100 g hořké čokolády
Takto budeme v receptu postupovat:
- Žloutky oddělte od bílků, bílky vyšleháme do tuhé pěny. V misce si smíchejte cukr, žloutky, olej, mouku, kakao a prášek do pečiva. Ručním mixérem vymíchejte do hladka a poté přidejte bílky, které do něj zamíchejte už jen vařečkou. Piškotové těsto vylijte na pekáč vyložený pečícím papírem a dejte péct do trouby vyhřáté na 200 stupňů na 20-25 minut. Po upečení těsto vyjměte, oddělte od pečicího papíru a nechte vychladnout.
- Než se těsto peče, připravte si krém. Ve 400 ml mléka s cukrem si uvařte hustý pudink. Zbylých 100 ml mléka vařte se žloutky as karamelovou čokoládou nasekanou na menší kousky. Na závěr přidejte žloutkově čokoládovou směs do pudinku a důkladně promíchejte nebo vyšlehejte s ručním mixérem, aby se směs dobře spojila. Vyšlehejte šlehačku a přidejte k vychladlému pudinkové žloutkovému krému. Pořádně promíchejte.
- Na závěr si ve šlehačce rozpusťte čokoládu a poté ji mírně vyšlehejte.
- Mírně vychlazený vanilkový krém naneste na těsto a na něj dejte čokoládovou polevu. Zákusek dejte zchladit alespoň na 2 hodinky.
Mňam!
Máme hotovo!
Přejeme Vám dobrou chuť!
zdroj: www.nosalty.hu/ajanlo/11-isteni-egyszeru-kremes-torta-fel-oran-belu
Leave a Review