Toto si UKLÁDÁM na všechny možné příležitosti: 15 nejchutnějších krémů- Hodí se do všech zákusků!

-
Příprava8 min.
-
Vaření16 min.
-
Porcí4
-
Zhlédnutí2 292
Stejně tak, jako existuje mnoho univerzálních receptů na těsto na přípravu různých dortů, existuje také mnoho variací na přípravu krémů různých příchutí, které můžete pak na dort použít.
Jistě se vyplatí si jich pár zapamatovat a můžete pak při přípravě dezertů snadno experimentovat s kombinacemi jednotlivých chutí.
Zde je 15 jednoduchých pudinkových krémů pro každou příležitost.
Pomerančový krém
složení
- Vanilín – 1 balení
- Mouka – 20 gr
- Studené mléko – 500 gr
- Cukr – 80 g
- Máslo – 120 g
- Strouhaná pomerančová kůra
Příprava
Vanilín smíchejte s moukou, dolijte mlékem, přidejte cukr.
Směs se zahřeje a míchá po dobu 2-3 minut (od bodu varu), přičemž se míchá nepřetržitě, až ztuhne. K horké hmotě přidejte strouhanou pomerančovou kůru, smíchanou s 40g. Cukru a promíchejte až do úplného ochlazení. Do ochlazeného krému přidejte máslo.
Krém z bílé čokolády
složení
- Čokoláda – 90 g
- Žloutky – 4 ks
- Cukr – 50 g
- Mléko – 225 ml
- Smetana – 75 ml
Příprava
Čokoládu nastrouhejte. Smíchejte šlehačku, žloutky a cukr. Zahřejte mléko ve velkém hrnci a přidejte smetanu. Vmíchejte vaječnou směs a řádně promíchejte. Snižte teplotu a vařte a stále míchejte asi 5 minut.
Směs by měla jemně zhoustnout. (Teplota směsi by měla být 67 ° C.) Nalijte směs na čokoládu do misky, dobře promíchejte.
Babushkin
složení
- Vejce – 5 ks
- Mléko – 1 hrnek
- Cukr – 1/2 šálku
- vanilín
- Mouka – 2 polévkové lžíce
- Máslo – 200 g
Příprava
Smíchejte mouku s cukrem a vejci, přidejte vanilín. Mléko přiveďte k varu a vlijte vaječnou směs. Povařte 7-10 minut a výslednou hmotu promíchejte mixérem.
Vmíchejte máslo a vyšlehejte jemný krém.
Univerzální krém
složení
- Mléko – 2 šálky
- Vejce – 2 ks.
- Mouka – 3 polévkové lžíce
- Cukr – 1 hrnek
- Mléko – 1 hrnek
Příprava
Smíchejte vejce s moukou a rozmíchejte všechny hrudky. Mléko s cukrem přiveďte k varu a nalijte vaječnou směs, za neustálého míchání povařte, poté odstraňte z tepla a míchejte krém, dokud nevychladne.
Krém s lesním ovocem
složení
- Smetana – 400 ml
- Vanilková esence – 1 polévková lžíce
- Žloutek – 4 ks
- Cukr – 1 polévková lžíce
- Lesní ovoce – 100 gr
- hořká čokoláda
Příprava
Povařte smetanu a vmíchejte do ní žloutky s cukrem. Povařte za neustálého míchání, poté odstraňte z tepla a míchejte krém, dokud nevychladne. Potom přidejte lesní ovoce a hořkou čokoládu.
Kávový krém
složení
- Silná káva – 1 hrnek
- Cukr – 3 polévkové lžíce
- Žloutek – 2 ks
- Mouka – 2 polévkové lžíce
- Smetana 20% – 0,5 šálků
- Máslo – 50 g
Příprava
Roztavte cukr, smíchejte jej s vodou a vytvořte sirup, který vmícháte do kávy.
Smíchejte žloutek s moukou a promíchejte se smetanou a kávou. Povařte za neustálého míchání, poté odstraňte z tepla a míchejte krém, dokud nevychladne. Nakonec vmíchejte máslo.
Škrobový krém
složení
- Mléko – 1,5 šálků
- Žloutek – 3 ks
- Bramborový škrob – 1 polévková lžíce
- Cukr – 150 g
- vanilín
Příprava
Smíchejte žloutky a cukrem, přidejte mléko a škrob.
Povařte za neustálého míchání, poté odstraňte z tepla a míchejte krém, dokud nevychladne. Nakonec vmíchejte vanilín.
Anglický krém
složení
- Mléko – 1 litr
- cukr prášek – 500 gr
- Žloutek – 16 ks
- Vanilín – 1 balení
Příprava
Smíchejte žloutky s cukrem a promíchejte.
Přiveďte mléko k varu a vlijte do něj směs žloutků s cukrem a vanilín. Povařte za neustálého míchání, poté odstraňte z tepla a míchejte krém, dokud nevychladne.
Glace krém
složení
- Máslo – 250 g
- Cukr – 150 g
- Vejce – 3 kusy
- vanilín
- Koňak nebo dezertní víno – 1 lžička
Příprava
Smíchejte cukr s vodou a vařte do úplného rozpuštění cukru.
Vyšlehejte vejce a vmíchejte do nich připravený sirup. Potom přidejte vanilín, máslo a koňak, nebo víno. Můžete také přidat čokoládu.
Citronový krém
složení
- Máslo – 100 gr
- Vejce – 2 ks
- Cukr – 150 g
- Citron – 3 ks
Příprava
Smíchejte vejce s cukrem a nastrouhanými citróny, nakonec vmíchejte máslo.
Povařte za neustálého míchání, poté odstraňte z tepla a míchejte krém, dokud nevychladne.
Krém s lískovými oříšky
složení
- Cukr prášek – 120 g
- Žloutek – 4 ks
- Vanilín – 0,5 sáčku
- Mléko – 100 g
- Ořechy lískové – 150 g
- Máslo – 120 g
Příprava
Smíchejte všechny přísady kromě ořechů a másla do směsi.
Povařte za neustálého míchání, poté odstraňte z tepla a míchejte krém, dokud nevychladne. Nakonec vmíchejte máslo a oříšky.
Mléčný krém s kávou
složení
- Mléko – 1 litr
- Cukr prášek – 300 g
- Přírodní pražená káva – 50 gr
- Žloutek – 10 ks
- Máslo – 30 g
- Mouka – 125 gr
Příprava
Smíchejte kávu a jednu sklenici mléka. Povařte 8-10 minut na mírném ohni.
Smíchejte mouku s cukrem a žloutky, zahřejte na slabém ohni, neustále míchejte a postupně přidejte kávový vývar a zbývající mléko.
Přidejte máslo a odstraňte z tepla. Míchejte do vychlazení.
Vanilkový krém
složení
- Vejce – 2 ks
- Cukr – 2 polévkové lžíce
- Mouka – 2 polévkové lžíce
- Mléko – 1/4 litru
- Vanilkový cukr nebo vanilín
- Máslo – 50 g
Příprava
Smíchejte vejce s cukrem, přidejte mouku, 4 lžíce mléka a promíchejte. Mléko přiveďte k varu a vlijte vaječnou směs. Povařte za neustálého míchání, poté odstraňte z tepla a míchejte krém, dokud nevychladne. Nakonec vmíchejte máslo a vanilín.
Ořechový krém
složení
- Mleté ořechy – 120 g
- Cukr – 100 g
- Mléko – 150 g
- Máslo – 120 g
- Vanilín – 0,5 sáčku
- Koňak nebo rum – 2 lžičky
Příprava
Smíchejte ořechy, cukr a mléko.
Povařte za neustálého míchání, poté odstraňte z tepla a míchejte krém, dokud nevychladne. Potom přidejte máslo a vanilín, nakonec rum, nebo koňak.
Čokoládový krém s pomerančem
složení
- Žloutek – 5 ks
- Cukr – 150 g
- Vanilín – 0,5 sáčku
- Pomerančová kůra – 200 g
- Strouhaná čokoláda – 2 lžičky
- Máslo – 180 g
Příprava
Smíchejte žloutky, cukr, vanilín. Povařte za neustálého míchání, poté odstraňte z tepla a míchejte krém, dokud nevychladne.
Vmíchejte strouhanou pomerančovou kůru, čokoládu a máslo.
Doufáme, že si vyberete 🙂
Dobrou chuť.
Nezapomeňte dát LIKE na naši Facebook stránku pro ty nejlepší recepty pro každý den.
zdroj: jemchyjinka.ru
Leave a Review