Můj oblíbený krémeš od tetky Betky: 4-vrstvý pamlsek, který si zamilovala celá rodina!

  • Příprava
    10 min.
  • Vaření
    28 min.
  • Porcí
    1
  • Zhlédnutí
    2 045




Dnes jsme si pro Vás připravili recept na výborný pamlsek, který si připravujeme velmi často.

Chuť je opravdu výborná a garantujeme vám, že jeden plech nebude určitě stačit.

My připravujeme hned dvojitou porci a přesto se sní vždy jako první 🙂

Budeme potřebovat následující ingredience:

  • 400 gramů polohrubé mouky
  • 1 vejce
  • 250 gramů změklého másla
  • 100 gramů moučkového nebo krystalového cukru
  • 2 lžičky kakaového prášku
  • 1 lžíci zakysané smetany
  • 1 lžičku kypřicího prášku

Na krém budete potřebovat

  • 2 balení vanilkového pudinku v prášku
  • 500 mililitrů mléka
  • 200 gramů moučkového cukru
  • 1 lžičku vanilkového cukru,
  • 500 mililitrů smetany ke šlehání
  • 1 lžíci kakaa

Dále:

  • 400 mililitrů smetany na vaření
  • máslové sušenky
  • mléčnou čokoládu

Takto budeme v receptu postupovat:

  1. Do mísy přidejte polohrubou mouku s kypřicím prášek, poté přidejte i změklé máslo, vejce, kakaový prášek, zakysanou smetanu a cukr. Důkladně suroviny promíchejte, aby se propojily, získáte tak hladké a napůl tekuté těsto.
  2. K ruce si vezměte pečící plech a vypodložte ho pečícím papírem. Připravené těsto na korpus vlijte do plechu (o rozměrech asi 31 x 23 cm) a dejte do trouby péct na přibližně 20 až 25 minut při 180 stupních Celsia. Než se korpus upeče, můžete si začít chystat náplň.
  3. Mléko vylijte do rendlíku, přidejte k němu cukr, pudinkové prášky a přiveďte k varu. Až začne směs probublávat, pudink odstraňte z plotny a nechte vychladnout. Do studené pudinkové hmoty pak vmíchejte vyšlehanou smetanu a vanilkový cukr. Výslednou směs pak rozdělte na dvě části o stejném množství. Tu druhou ochuťte kakaem.
  4. Když budete mít korpus vychladlý, naneste rovnoměrně po celém jeho povrchu veškerý zhotovený vanilkový krém. Následně na krém naskládejte máslové sušenky.
  5. Na ty rozprostřete veškerý kakaový krém. Z půl litru smetany si nakonec ušlehejte tuhou šlehačku a rozprostřete na celém povrchu dezertu
  6. Zastrouhat šlehačku můžete bílou čokoládou a dobrota je na světě. Ideální je, když dezert dáte na pár hodin do chladničky vychladit.

Mňam!

Máme hotovo.

Přejeme vám dobrou chuť.

zdroj: suntgospodina.net/prajitura-cu-biscuiti-si-budinca-de-vanilie-un-desert-delicioas



    Přidáváme nejlepší domácí recepty, které si rychle doma připravíte během chvíle.

    Leave a Review

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *