Můj oblíbený krémeš od tetky Betky: 4-vrstvý pamlsek, který si zamilovala celá rodina!

-
Příprava10 min.
-
Vaření28 min.
-
Porcí1
-
Zhlédnutí2 045
Dnes jsme si pro Vás připravili recept na výborný pamlsek, který si připravujeme velmi často.
Chuť je opravdu výborná a garantujeme vám, že jeden plech nebude určitě stačit.
My připravujeme hned dvojitou porci a přesto se sní vždy jako první 🙂
Budeme potřebovat následující ingredience:
- 400 gramů polohrubé mouky
- 1 vejce
- 250 gramů změklého másla
- 100 gramů moučkového nebo krystalového cukru
- 2 lžičky kakaového prášku
- 1 lžíci zakysané smetany
- 1 lžičku kypřicího prášku
Na krém budete potřebovat
- 2 balení vanilkového pudinku v prášku
- 500 mililitrů mléka
- 200 gramů moučkového cukru
- 1 lžičku vanilkového cukru,
- 500 mililitrů smetany ke šlehání
- 1 lžíci kakaa
Dále:
- 400 mililitrů smetany na vaření
- máslové sušenky
- mléčnou čokoládu
Takto budeme v receptu postupovat:
- Do mísy přidejte polohrubou mouku s kypřicím prášek, poté přidejte i změklé máslo, vejce, kakaový prášek, zakysanou smetanu a cukr. Důkladně suroviny promíchejte, aby se propojily, získáte tak hladké a napůl tekuté těsto.
- K ruce si vezměte pečící plech a vypodložte ho pečícím papírem. Připravené těsto na korpus vlijte do plechu (o rozměrech asi 31 x 23 cm) a dejte do trouby péct na přibližně 20 až 25 minut při 180 stupních Celsia. Než se korpus upeče, můžete si začít chystat náplň.
- Mléko vylijte do rendlíku, přidejte k němu cukr, pudinkové prášky a přiveďte k varu. Až začne směs probublávat, pudink odstraňte z plotny a nechte vychladnout. Do studené pudinkové hmoty pak vmíchejte vyšlehanou smetanu a vanilkový cukr. Výslednou směs pak rozdělte na dvě části o stejném množství. Tu druhou ochuťte kakaem.
- Když budete mít korpus vychladlý, naneste rovnoměrně po celém jeho povrchu veškerý zhotovený vanilkový krém. Následně na krém naskládejte máslové sušenky.
- Na ty rozprostřete veškerý kakaový krém. Z půl litru smetany si nakonec ušlehejte tuhou šlehačku a rozprostřete na celém povrchu dezertu
- Zastrouhat šlehačku můžete bílou čokoládou a dobrota je na světě. Ideální je, když dezert dáte na pár hodin do chladničky vychladit.
Mňam!
Máme hotovo.
Přejeme vám dobrou chuť.
zdroj: suntgospodina.net/prajitura-cu-biscuiti-si-budinca-de-vanilie-un-desert-delicioas
Leave a Review