Rajčata už přes zimu vůbec nekupuji: Odkdy jsem natrefila na tento recept, neumím si ho vynachválit!
-
Příprava8 min.
-
Vaření10 min.
-
Porcí3
-
Zhlédnutí1 309
Dnes jsme si pro vás připravili opravdu výborný recept, který si určitě zamilujete.
Řeč je o chutných rajčatech, která si neumíme vynachválit!
Chutná totiž opravdu perfektně a odkdy jsem natrefila na tento recept, tak je už přes zimu jím jen takhle!
Ingredience, které budeme potřebovat:
- 5 kg rajčat
- 1 česnek
- podle chuti sůl
- tymián a sušený rozmarýn
- 30 ml olivového oleje na každou jednu zavařovací sklenici
Takto budeme v receptu postupovat:
- Rajčata důkladně omyjeme a poté nakrájíme na plátky. Vyrovnejte je na plech vyložený pečícím papírem a posypeme tymiánem a sušeným rozmarýnem. Rajčata pečeme v troubě předehřáté na 200 stupňů cca. 1 hodinu. Nyní oloupeme stroužky česneku a nasekáme je nožem nadrobno.
- Vezměte suchou a čistou zavařovací sklenici o objemu 600 ml nebo 450 ml a na její dno dejte několik kousků česneku. Potom přidejte ještě trochu sušeného tymiánu a nakonec vrstvu ještě teplých rajčat. Takto pokračujte ve vrstvení dokud nebude sklenice téměř úplně plná. Zalijte olejem a sklenice pevně uzavřete víčky. Otočte je dnem vzhůru a po úplném vychladnutí je dejte do chladničky.
- Takto připravovaná rajčata můžete skladovat v chladničce víceméně než dlouho budete chtít. Jakmile budete chtít připravit nějakou dobrou omáčku, jen sáhnete po jedné sklenici a můžete z nich začít vařit.
Chutná stokrát lépe než rajčata, která koupíte přes zimu v obchodech.
Video recept:
Máme hotovo!
Mňam!
zdroj: youtube/ Moje kuchyně Ebruli
Vyzkoušejte také tyto recepty:
Okurkovo-paprikový salát na kterém fičíme celou zimu: Zakarpatský recept, který nemá chybu!
Jablečný koláček „Smakotník“ s vynikající jemnou chutí – připravený bleskurychle za pár minut
Leave a Review