Toto jsou tradiční, tvarohové šneci se zakysanou smetanou a také fajnovou jemnou chutí: Celá rodina si hned ptala recept!

-
Příprava6 min.
-
Vaření21 min.
-
Porcí4
-
Zhlédnutí2 223
Tento recept je unikátní a jedinečný v tom, že šneci se ihned po upečení zalijí zakysanou smetanou.
Ta uzamkne chuť tvarohu.
Šneci jsou úžasně vláčné.
Náplň můžete libovolně obměňovat dle vlastní fantazie a chuti.
Vyzkoušejte tento recept s námi a nebudete litovat.
Tento recept si zamilujete ihned po prvním ochutnání!
Budeme potřebovat následující ingredience:
- 350 g polohrubé mouky
- 3 g sušeného droždí
- 100 ml mléka
- 50 g cukru
- 50 g másla
- 70 ml zakysané smetany
- špetka soli
NÁPLŇ
- 500 g tvarohu
- 1 vejce
- 100 g cukru
SMETANOVÁ ZÁLÍVKA
- 200 ml smetany
- 1 lžíce cukru
Takto budeme v receptu postupovat:
- Do teplého mléka vmícháme droždí a přidáme půl lžičky cukru, 2-3 lžíce mouky. Nechte vzejít kvásek, zhruba 30-40 minut. Potom v míse smíchejte všechny sypké přísady. Přidejte máslo, smetanu a promíchejte.
- Kvásek zapracujeme do zbylých surovin a uhněteme těsto. Pokud je těsto příliš řídké, přidejte mouku. Pokud příliš tuhé, přidejte mléko. Hotové těsto nechte odpočinout 10-15 minut. Odpočinuté těsto znovu uhněteme.
- Těsto nyní přikryjeme a necháme na teplém místě nakynout. Mezitím si z tvarohu, vejce a cukru připravíme náplň. Všechny tyto suroviny smíchejte dohromady.
- Nyní si rozválejte těsto. Na tloušťku zhruba 0,5-1 cm a do tvaru obdélníku. Na rozválené těsto pokladete náplň. Nyní těsto is náplní srolujte do rolády.
- A teď stačí nakrájet šneci. Z jedné rolády by Vám šneků mělo vyjít 20. Vyskládejte je na plech vystlaný pečícím papírem.
- Během pečení šneci zvýší svůj objem. 5-7 minut před koncem pečení můžete šneci potřít vejcem.
- Pečeme při 180-200 stupních podle trouby, dozlatova.
- Smíchejte si smetanu s cukrem.
- Po upečení polijte šneky smetanou s cukrem. Nechte šneky zakryté a po vychladnutí odkryjte.
Mňam!
Máme hotovo.
Přejeme vám dobrou chuť.
zdroj: bidista.com
Leave a Review