Toto jsou tradiční, tvarohové šneci se zakysanou smetanou a také fajnovou jemnou chutí: Celá rodina si hned ptala recept!

  • Příprava
    6 min.
  • Vaření
    21 min.
  • Porcí
    4
  • Zhlédnutí
    2 223




Tento recept je unikátní a jedinečný v tom, že šneci se ihned po upečení zalijí zakysanou smetanou.

Ta uzamkne chuť tvarohu.

Šneci jsou úžasně vláčné.

Náplň můžete libovolně obměňovat dle vlastní fantazie a chuti.

Vyzkoušejte tento recept s námi a nebudete litovat.

Tento recept si zamilujete ihned po prvním ochutnání!

Budeme potřebovat následující ingredience:

  • 350 g polohrubé mouky
  • 3 g sušeného droždí
  • 100 ml mléka
  • 50 g cukru
  • 50 g másla
  • 70 ml zakysané smetany
  • špetka soli

NÁPLŇ

  • 500 g tvarohu
  • 1 vejce
  • 100 g cukru

SMETANOVÁ ZÁLÍVKA

  • 200 ml smetany
  • 1 lžíce cukru

Takto budeme v receptu postupovat:

  1. Do teplého mléka vmícháme droždí a přidáme půl lžičky cukru, 2-3 lžíce mouky. Nechte vzejít kvásek, zhruba 30-40 minut. Potom v míse smíchejte všechny sypké přísady. Přidejte máslo, smetanu a promíchejte.
  2. Kvásek zapracujeme do zbylých surovin a uhněteme těsto. Pokud je těsto příliš řídké, přidejte mouku. Pokud příliš tuhé, přidejte mléko. Hotové těsto nechte odpočinout 10-15 minut. Odpočinuté těsto znovu uhněteme.
  3. Těsto nyní přikryjeme a necháme na teplém místě nakynout. Mezitím si z tvarohu, vejce a cukru připravíme náplň. Všechny tyto suroviny smíchejte dohromady.
  4. Nyní si rozválejte těsto. Na tloušťku zhruba 0,5-1 cm a do tvaru obdélníku. Na rozválené těsto pokladete náplň. Nyní těsto is náplní srolujte do rolády.
  5. A teď stačí nakrájet šneci. Z jedné rolády by Vám šneků mělo vyjít 20. Vyskládejte je na plech vystlaný pečícím papírem.
  6. Během pečení šneci zvýší svůj objem. 5-7 minut před koncem pečení můžete šneci potřít vejcem.
  7. Pečeme při 180-200 stupních podle trouby, dozlatova.
  8. Smíchejte si smetanu s cukrem.
  9. Po upečení polijte šneky smetanou s cukrem. Nechte šneky zakryté a po vychladnutí odkryjte.

Mňam!

Máme hotovo.

Přejeme vám dobrou chuť.

zdroj: bidista.com



    Přidáváme nejlepší domácí recepty, které si rychle doma připravíte během chvíle.

    Leave a Review

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *