Toto je ta nejchutnější marináda na kterou jsem natrefila naprostou náhodou: Od té doby ji připravuji pravidelně alespoň jednou za týden!
-
Příprava10 min.
-
Vaření28 min.
-
Porcí3
-
Zhlédnutí1 385
Dnes jsme si pro Vás připravili báječný recept na marinádu, která masku dodala zcela novou úroveň chuti.
Odkdy jsem na tento recept natrefila, připravuji ho pravidelně, protože je skutečně senzační.
Lepší marinádu snad ani neznám
Budeme potřebovat následující ingredience:
- 500 g kuřecích prsou
- 2 vejce
- 1 polévkovou lžíci škrobu
- 1 lžíci hořčice
- Půl čajové lžičky pepře na kuře
- půl lžičky kurkumy
- 2 lžíce rostlinného oleje
- feferonkové koření
- sezamová semínka
- sůl
Takto budeme v receptu postupovat:
Nejprve si smícháme vejce s kurkumou, bylinkami a vším kořením, které jsme si připravili. Vzniknout by měla hladká směs. Přidáme do ní hořčici a škrob a vše znovu promícháme.
Kuřecí prsa nakrájíme na kousky a posypeme z obou stran solí. Přidáme olej, sůl a znovu vše promícháme. Všechny kousky masa ponoříme do marinády a v ní je necháme alespoň dvě hodiny. Nejlépe však klidně i na celou noc!
Zahřejeme olej na pánvi, vložíme maso a smažíme tak dlouho, dokud nezezlátne. Usmažená kuřecí prsa můžete posypat sezamovými semínky a nasekanými bylinkami.
TIP:
Marinádu si samozřejmě můžete upravit podle chuti, někdo nemá rád pálivá jídla, místo feferonek tak může přidat sladkou papriku.
Hodí se sem také worchestrovská omáčka. Na vepřové maso můžete použít marinádu, která obsahuje také med nebo pomerančový džus.
Nebojte se experimentovat.
Máme hotovo.
Mňam!
Přejeme vám dobrou chuť.
zdroj: mandarynka.com.ua/zavtra-budu-hotuvaty-v-shostyi-jednou-retsept-znakhidka-smachnishe-file-ia-ne-ile
Leave a Review