Tyto skvělé langoše „LENÉ GAZDINKY“ se sýrem a zakysanou smetanou nemají chybu! Tajný, recept od strýce hospodského!

  • Příprava
    9 min.
  • Vaření
    22 min.
  • Porcí
    4
  • Zhlédnutí
    1 355




Langoše mají být správně velké, kulaté a nafouklé. Pokud je připravíte podle našeho dnešního fantastického receptu, upečete je ve správně rozpáleném oleji, přidáte zakysanou smetanu a tvrdý sýr, budou Vaše chuťové buňky v sedmém nebi.

Těšíte se? 🙂

Určitě je musíte vyzkoušet.

Bezpodmínečně, uvidíte.

Budeme potřebovat následující ingredience:

  • 500 g mouky / hladká
  • 350 ml vody
  • 20 g čerstvých kvasnic
  • 1,5 lžičky cukru
  • lžíce soli
  • 2 polévkové lžíce oleje

NÁPLŇ

  • Zakysanou smetanu a sýr
  • 100-200 ml oleje

Takto budeme v receptu postupovat:

  1. Smíchejte kvasnice s ½ lžičkou cukru, přidejte čajovou lžičku mouky a trochu vody. Nechte směs odpočívat 10 minut.
  2. Smíchejte i zbytek surovin kromě oleje a pomalu přidejte připravenou směs. Vypracujte těsto.
  3. Těsto zakryjte fólií a nechte 40 minut odpočívat.
  4. Přidejte k cestu olej. Přepracujte, zabalte znovu do potravinářské fólie a nechte na desce odpočívat 10 minut.
  5. Těsto rozdělte na 6 dílů. Vytvarujte z nich kuličky a zabalte jednotlivě do fólie. Potom jednotlivě odbalujte a vyválejte placku.
  6. Langoše smažte na pořádně horkém oleji. Potom potřete smetanou a zasypte sýrem.

Máme hotovo!

Mňam!

Přejeme Vám dobrou chuť!

Nezapomeňte dát LIKE na naši Facebook stránku, chcete-li vidět nové recepty každý den.

zdroj: liveinternet.ru



    Přidáváme nejlepší domácí recepty, které si rychle doma připravíte během chvíle.

    Leave a Review

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *