Tyto skvělé langoše „LENÉ GAZDINKY“ se sýrem a zakysanou smetanou nemají chybu! Tajný, recept od strýce hospodského!
-
Příprava9 min.
-
Vaření22 min.
-
Porcí4
-
Zhlédnutí1 355
Langoše mají být správně velké, kulaté a nafouklé. Pokud je připravíte podle našeho dnešního fantastického receptu, upečete je ve správně rozpáleném oleji, přidáte zakysanou smetanu a tvrdý sýr, budou Vaše chuťové buňky v sedmém nebi.
Těšíte se? 🙂
Určitě je musíte vyzkoušet.
Bezpodmínečně, uvidíte.
Budeme potřebovat následující ingredience:
- 500 g mouky / hladká
- 350 ml vody
- 20 g čerstvých kvasnic
- 1,5 lžičky cukru
- lžíce soli
- 2 polévkové lžíce oleje
NÁPLŇ
- Zakysanou smetanu a sýr
- 100-200 ml oleje
Takto budeme v receptu postupovat:
- Smíchejte kvasnice s ½ lžičkou cukru, přidejte čajovou lžičku mouky a trochu vody. Nechte směs odpočívat 10 minut.
- Smíchejte i zbytek surovin kromě oleje a pomalu přidejte připravenou směs. Vypracujte těsto.
- Těsto zakryjte fólií a nechte 40 minut odpočívat.
- Přidejte k cestu olej. Přepracujte, zabalte znovu do potravinářské fólie a nechte na desce odpočívat 10 minut.
- Těsto rozdělte na 6 dílů. Vytvarujte z nich kuličky a zabalte jednotlivě do fólie. Potom jednotlivě odbalujte a vyválejte placku.
- Langoše smažte na pořádně horkém oleji. Potom potřete smetanou a zasypte sýrem.
Máme hotovo!
Mňam!
Přejeme Vám dobrou chuť!
Nezapomeňte dát LIKE na naši Facebook stránku, chcete-li vidět nové recepty každý den.
zdroj: liveinternet.ru
Leave a Review