Je jemný jako peřinka: Smetánkovo- čokoládový koláček, který si návštěva pochvalovala hned po prvním soustu.

  • Příprava
    10 min.
  • Vaření
    28 min.
  • Porcí
    2
  • Zhlédnutí
    2 697




Chcete-li si dopřát lahodný zákusek, zkuste dnešní recept.

Jedná se o jednoduchý postup s využitím běžně dostupných surovin a výsledkem je krásný pěnový smetanový zákusek, který potěší vaše chuťové buňky.

Můžete ho dochutit čokoládou nebo ovocem.

Budeme potřebovat následující ingredience:

těsto:

  • 1 vejce
  • 250 g cukru
  • 50 g měkkého másla/margarínu
  • 2,5 ml mléka
  • 3-4 lžíce kakaového prášku
  • 250 g mouky (hladké)
  • 1 balení (120 g), prášku do pečiva

krém:

  • 3 dl mléka
  • 3 mírně vrchovaté lžíce mouky
  • 3 žloutky
  • 150 g moučkového cukru
  • 150 g másla / margarínu
  • 3- 4 lžíce kakaového prášku (cca.)
  • 2-3 lžíce rumu

poleva:

  • 3 dl šlehačka
  • 1-2 kremfix (10 g na balení)

Takto budeme v receptu postupovat:

  • Těsto se smíchá ze všech přísad: smícháme mouku s práškem do pečiva, kakaem, přidáme celá vejce, mléko, cukr, máslo a dobře promícháme.
  • Vyložíme plech pečícím papírem (cca. 23 x 38 cm), a pečeme těsto při teplotě 180°C 20 až 25 minut.
  • Upečené těsto vyjmeme z plechu na pomoučený povrch a po vychladnutí rozřízneme na dvě poloviny.
  • Rozmícháme mouku v malém množství mléka.
  • Zbylé mléko se ohřeje a pomalu ho nalijeme do moučného těsta a poté vaříme na mírném ohni až se směs úplně zahustí.
  • Odstraníme z tepla a necháme úplně vychladnout.
  • Rozpuštěné máslo smícháme s cukrem, kakaem, rumem a žloutky.
  • Smícháme moučné těsto s kakaovou směsí a dobře promícháme.
  • Spodní část těsta potřeme dvěma třetinami krému a položíme na povrch druhou část.
  • Zbytek krému rozetřeme nahoře.
  • Nakonec můžeme posypat strouhanou čokoládou a necháme vychladit v chladničce do ztuhnutí.

Mňam!

Máme hotovo!

Přejeme Vám dobrou chuť!

zdroj: nassolo.blogspot.cz



    Přidáváme nejlepší domácí recepty, které si rychle doma připravíte během chvíle.

    Leave a Review

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *