Pravé selské zapékané brambory se zeleninou: Z jedné mísy se nají do sytosti celá rodina!
-
Příprava9 min.
-
Vaření21 min.
-
Porcí1
-
Zhlédnutí1 327
Dnes jsme si pro Vás připravili recept na výbornou dobrotu, která si Nás svojí chutí získala téměř okamžitě.
Připravte si je i vy a uvidíte, že nemají chybu.
Recept je opravdu jednoduchý a je vhodný i pro vegetariány, ale milovníci masíčka si do něj mohou klidně přidat klobásku nebo párky.
Budeme potřebovat následující ingredience:
- 4 lžíce slunečnicového oleje + 45 ml
- 1 cibuli
- 2 středně velké brambory
- 400 gramů bílého strouhaného zelí
- 1 mrkev
- 3 zelené papriky
- ½ sladké červené papriky
- 1 lžičku chilli
- 2 lžičky mletého pepře
- 2 lžičky soli
- 3 vejce
- 1 šálek mléka
- 1 šálek bílého jogurtu
- 2 a ½ lžíce hladké mouky
- 1 balení prášku do pečiva
- trochu petrželky
- 200 gramů strouhaného čedaru nebo eidamu
Takto budeme v receptu postupovat:
- Nejprve si oloupejte a najemno nakrájejte cibulku. Tu pak orestujte na čtyřech lžících oleje. V další fázi, kdy cibule sklovití, přisypte loupané a na kostičky nakrájené brambory. Restujte a duste pod pokličkou asi 5 až 10 minut. Nyní do směsi vložte strouhané bílé zelí a hrubě strouhanou mrkev. Suroviny dobře promíchejte a nadále restujte na pánvi.
- V poslední fázi ještě vsypte pokrájenou a očištěnou zelenou a červenou papriku. Nakonec osolte a opepřete podle chuti a duste pod pokličkou několik minut.
- Když bude zelenina podušená, odstavte ji z plotny a nechte chladnout. Mezitím si ve velké míse rozmíchejte vejce spolu s pepřem (solí, pepřem, chilli) a také přidejte jemně nasekanou petrželku. Do směsi ještě vložte prášek do pečiva, vsypte hladkou mouku, pokapejte bílým jogurtem, mlékem a vytvořte homogenní těsto.
- Do něj ještě zakomponujte podušenou zeleninu a vše navrstvěte rovnoměrně do zapékací misky vymazané olejem. Posypte strouhaným sýrem a dejte péct do trouby na 30 až 35 minut při 180°C.
Video recept:
Máme hotovo.
Mňam!
Přejeme vám dobrou chuť.
zdroj: www.youtube.com/watch?v=A1PrrRLNBtM
Leave a Review