NEBÍČKOVĚ chutné šlehačkové těsto na domácí štrúdl: Tato je moje oblíbená!
-
Příprava8 min.
-
Vaření23 min.
-
Porcí3
-
Zhlédnutí1 387
Toto těsto je skutečně poklad. Odkdy z něj dělám domácí štrúdl, musím připravit hned dvojitou porci.
Připravte si i vy tento domácí pamlsek a uvidíte, že si ho zamilujete, chuti opravdu lahodně!
Tento recept mám vytištěn a připnut na lednici!
Budeme potřebovat následující ingredience:
Na náplň:
- Tvaroh a rozinky
- Strouhanka, strouhaná jablka a skořice
- Mák, zavařené ovoce, moučkový cukr
K potření:
Máslo, lžička rumu
Těsto
- 500 g hladké mouky
- ½ balení kypřicího prášku
- 200 g smetany ke šlehání alespoň 31%
- 2 vejce
- 2 lžíce octa
- špetku soli
Takto budeme v receptu postupovat:
- Suroviny na těsto smícháme v misce a vypracujeme jednotné těsto, dbejme na to, aby těsto nebylo ani příliš tuhé ani řídké. Poměr vyrovnáme moukou nebo mlékem.
- Odležíme 30 minut, následně si těsto rozdělíme na 3 část a každou část rozválíme na plát.
- První plát posypeme strouhankou, cukrem a skořicí a navrstvíme na něj nastrouhaná jablka.
- Na druhou navrstvíme tvaroh s rozinkami a cukrem a na třetí mák s cukrem a ovocem.
- Zavineme nebo nakrájíme na proužky a ty střídavě překládáme přes náplň.
- Položíme na plech vystlaný pečícím papírem, potřeme celé rozpuštěným máslem a vložíme do trouby, kterou jsme vyhřáli již předtím.
- Budeme péct při teplotě asi cca 200 stupňů, necelých 30 minut.
- Po vyjmutí z trouby potřeme rozpuštěným máslem, které si předtím smícháme s trochou rumu.
Máme hotovo!
Mňam!
Přejeme Vám dobrou chuť!
zdroj: nosalty.hu/recept/almas-meggyes-kigyorete
Leave a Review