Šťavnatá masová roláda se sýrem, zakysanou smetanou a bylinkami- Prudce návykové jídlo, které jsme si zamilovali!
-
Příprava5 min.
-
Vaření15 min.
-
Porcí1
-
Zhlédnutí1 416
Milujete chuť masných pokrmů? Potom vám dnešní recept jde přímo do rány.
Propečená a šťavnatá roláda je bezkonkurenčně neodolatelná.
Navíc její příprava je více, než jednoduchá.
Uvidíte, že na vašem stole bude často zajímat čestné místo a členové vaší rodiny se po ní budou moci utlouct.
Neváhejte a připravte ji ještě dnes.
Všichni si pochutnáte. Rozhodně.
Budeme potřebovat následující ingredience:
- 80 dkg kuřecích prsou
- 20 dkg slaniny
- 15 dkg strouhaného sýra
- sůl
- pepř
- petržel na chuť
- 4 lžíce zakysané smetany
- 3 lžíce mouky/ hladká
- 2 vejce
Takto budeme v receptu postupovat:
- Maso nakrájíme na malé kostičky. Osolíme, opepříme, ochutíme a necháme odpočinout. Zakysanou smetanu smícháme s vejci, moukou, solí, pepřem, petrželkou a 10 dkg strouhaného sýra.
- Nakrájené maso přidáme do směsi. Formu na srnčí záda vysteleme slaninou tak, aby okraje přečnívaly. Naplňte masovou směsí. Přečnívající okraje dejte přes vršek masové směsi.
- V předehřáté troubě na 170 stupňů pečeme 40 minut. Nakonec zasypeme sýrem a dopečeme tak, aby se roztavil.
Máme hotovo.
Mňam!
Přejeme vám dobrou chuť.
zdroj: hircenter.net
Leave a Review