Velmi chutný, čokoládový dortík s jemnou tvarohovou náplní! Dcerka si ji zamilovala!

-
Příprava8 min.
-
Vaření12 min.
-
Porcí1
-
Zhlédnutí2 512
Dnes jsme si pro Vás připravili výborný recept na skutečně lahodný pamlsek, který si zamiluje opravdu každý milovník čokolády a pamlsků.
Připravte si ji i vy a uvidíte, že si ji oblíbíte.
Chutná opravdu skvěle!
Pro přípravu tohoto receptu budeme potřebovat tyto ingredience:
- 1 sklenice bílého jogurtu nebo kefíru
- ¾ až 1 sklenice krupicového cukru
- 1 sklenice polohrubé mouky
- 2 velké lžíce slunečnicového oleje
- 2 lžíce kakaového prášku
- 2 vejce
- 10 gramů prášku do pečiva
- ¼ lžičky soli
Na náplň a polevu budeme potřebovat:
- 2 a ½ sklenice měkkého tvarohu
- 2 sklenice zakysané smetany
- 100 až 150 gramů moučkového cukru
- 20 až 30 gramů vanilkového cukru
- 3 lžíce zakysané smetany (na polevu)
- 3 lžíce moučkového cukru (na polevu)
- 1 lžíci kakaa
- 20 gramů másla
Takto budeme v receptu postupovat:
- Začneme výrobou korpusu na dort. V míse si vyšlehejte vejce spolu s cukrem a solí do pěny. Potom přidejte bílý jogurt a slunečnicový olej. Nakonec přisypte i polohrubou mouku, kypřicí prášek, kakaový prášek a vypracujte polotekuté homogenní těsto.
- To vlijte do koláčové kulaté formy vymazané máslem a vysypané moukou či strouhankou. Korpus pečte při teplotě 160 ° C po dobu 40 až 45 minut.
- Než se korpus upeče, vyšlehejte si v míse měkký tvaroh spolu se zakysanou smetanou, vanilkovým a moučkovým cukrem.
- Následně upečenou a mírně vychladlou piškot rozdělte na tři pláty ostrým nožem a promažte důkladně krémem.
- Jednotlivé pláty vyskládejte na sebe a nakonec přelijte polevou připravenou z kakaa, rozpuštěného másla a moučkového cukru. Dezert nechte tuhnout v chladničce dvě až tři hodiny.
Máme hotovo.
Mňam!
Přejeme vám dobrou chuť.
zdroj: http://souspark.ru/dort-shokoladnyj-stakanchikovyj-bez-vesov-vkusnejshij-i-sochnyj-domashnij-tort
Leave a Review