Takto si jednoduše vždy připravíme ty nejvláčnější domácí housky z zakysané smetany

  • Příprava
    9 min.
  • Vaření
    30 min.
  • Porcí
    3
  • Zhlédnutí
    1 361




Jednou ze stálic školních kuchyní jsou bezpochyby buchtičky s krémem. Někteří na ně vzpomínají s láskou, ostatní jsou rádi, že je už nikdy nebudou muset jíst.

Ale co takhle si připravit jejich lepší domácí variantu?

Jako dobrý základ Vám mohou posloužit tyto housky z zakysané smetany, které jsou velmi jednoduché na přípravu a můžete je mlsat jen tak ke kávě, nebo si je vychutnat právě přelité jemným krémem.

Budeme potřebovat následující ingredience:

  • 30 g kvasnic
  • 300 g zakysané smetany
  • 600 g mouky/ hladká
  • 250 g másla
  • 2 lžičky soli
  • 1 vejce + 1 vejce na pomazání

Takto budeme v receptu postupovat:

  1. Mouku smíchejte s 200 g másla a promíchejte se zakysanou smetanou, solí a kvasnicemi. Těsto dobře propracujte a poté jej vyválejte. Polijte těsto zbytkem roztaveného másla a zabalte.
  2. Potom vyválejte a opakujte ještě třikrát. Potom nechte těsto odpočívat 20 minut a vykrájejte jednotlivé housky. Ty pečte na plechu s pečícím papírem 30 minut při 200 stupních.
  3. Můžete doplnit krémem a podávat.

Máme hotovo!

Mňam!

Přejeme Vám dobrou chuť!

zdroj: nyugdijasok.hu



    Přidáváme nejlepší domácí recepty, které si rychle doma připravíte během chvíle.

    Leave a Review

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *