Prudce návykový „KARPÁTSKÝ ZÁKUSEK“ : S tímto famózním krémem překoná i ty nejoblíbenější koláče z cukrárny!

  • Příprava
    5 min.
  • Vaření
    13 min.
  • Porcí
    2
  • Zhlédnutí
    1 455




Dnes jsme si pro Vás připravili recept na skutečný pamlsek, který zmizí z plechu téměř okamžitě!

Připravte tuto dobrotu Vám a Vaší rodině a uvidíte, že si ji budou ptát dokola!

Chutná opravdu famózně!

Budeme potřebovat následující ingredience:

  • 120 ml vody
  • 120 ml mléka
  • 150 gramů mouky/ hladká
  • 90 gramů másla
  • 5 vajec
  • špetka soli
  • mandlové lupínky podle chuti

Krém:

  • 700 mililitrů mléka
  • 120 gramů cukru
  • 3 velké lžíce kukuřičného škrobu
  • 1 balení pudinkového prášku s příchutí vanilka
  • 1 vanilkový cukr
  • 2 vejce
  • 200 gramů změklého másla
  • 300 mililitrů smetany na šlehání a moučkový cukr na poprášení hotového koláče.

Takto budeme v receptu postupovat:

  1. K přípravě těsta budete potřebovat dobrý hrnec s tlustým dnem. Do něj nalijte mléko a vodu a přiveďte k varu. Postupně k tekutině přidejte změklé máslo a špetku soli a nadále promíchávejte. Přes sítko následně ke směsi přisypávejte po malých dávkách veškerou mouku. Asi minutu bude trvat, než mícháním vytvoříte homogenní hmotu. Vzniklé těsto přesuňte z hrnce do mísy a nechte vychladnout.
  2. Oba korpusy na karpatský dort už máte hotové a vychlazené. Je tedy na čase zhotovit vanilkový krém, kterým korpusy budete promazávat. Ve 200 mililitrech mléka rozmíchejte moučkový cukr, vanilkový cukr, kukuřičný škrob, vanilkový pudink a vejce. Půl litru mléka mezitím nechte přivést k varu na plotně. Vanilkovou směs pak vlijte do vroucího mléka a za stálého míchání nadále vařte, než hmota zhoustne.
  3. Krém poté odstavte z plotýnky a nechte vychladit. Na řadě je smetana na šlehání, kterou utřeme do husté pěny a umístěte na chvíli do chladničky. Spodní korpus následně potřeme vanilkovým krémem, následuje vrstva ušlehané smetany a navrch opět dáte korpus, který jste posypali před pečením mandlemi. A je hotovo! Karpatský koláč můžete vložit ještě do chladničky.

Video recept:

Mňam!

Máme hotovo.

Přejeme vám dobrou chuť.

zdroj: www.youtube.com/watch?v=iorRCDpr7y

Vyzkoušejte také:

Toto je jemný jogurtový koláček s jablky: Na tomhle dokážu fičet i celý rok!
RYCHLÝ a chuťově výborný „Gurmánský vepřový pekáč“: Okamžitě se nám začaly sbíhat slínky!



    Přidáváme nejlepší domácí recepty, které si rychle doma připravíte během chvíle.

    Leave a Review

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *