Pečený květák, který chutná ještě mnohem LÉPE než ten klasický, smažený! Už si ho připravujeme jedině takhle!
-
Příprava5 min.
-
Vaření11 min.
-
Porcí2
-
Zhlédnutí1 293
Výborný tip, pro každého, kdo má rád smažený květák, ale rád by si dopřál zdravější verzi, ne tu mastnou a kalorickou.
Mé rodině chutná dokonce víc než klasický.
Neváháte a vyzkoušejte tento pečený květák: Nebudete litovat.
Budeme potřebovat následující ingredience:
- menší hlávku květáku
- hladkou mouku
- 1 vejce
- 1 lžičku hořčice
- 1 stroužek česneku
- strouhanku a najemno nastrouhaný sýr v poměru 2: 1
- olej
- sladkou papriku mletou, sůl
- * (Pokud nemáte čerstvý česnek použijte sušený a přidejte jej přímo do strouhanky)
Takto budeme v receptu postupovat:
- Květák rozdělíme na menší růžičky – nevaříme. Každou růžičku obalíme nejprve v mouce, poté ve vajíčku smíchaném s prolisovaným česnekem, solí a hořčicí.
- Nakonec obalíme ve strouhankově-sýrové směsi. Růžičky uložíme na plech vymazaný olejem a ještě lehce potřeme olejem smíchaným s trochou červené papriky.
- Troubu nastavíme na 200 stupňů a květák pečeme asi 30-40 minut, nebo dokud květák není dostatečně upečený.
Během pečení je dobré růžičky obrátit.
Máme hotovo!
Mňam!
Přejeme Vám dobrou chuť!
zdroj: www.coolinarika.com/recept/pohovani-karfiol-iz-pecnice-bee323e2-6384-11eb-8ab0-0242ac120051
Leave a Review