Moravský poklad na talíři: Starý babiččin recept na velmi chutnou PLNĚNOU KAPUSTU
-
Příprava9 min.
-
Vaření18 min.
-
Porcí1
-
Zhlédnutí1 392
Vyzkoušeli jste už někdy plněné hlávkové zelí s mletým masem a rýží?
Přinášíme vám totiž jeden prastarý český recept, který znaly ještě naše prababičky, a vy si jej dnes můžete vyzkoušet také…
Chutná perfektně!
Nebudete litovat…
Budeme potřebovat následující ingredience:
- kysané zelí
- sůl, pepř a sladká paprika
- 2 ks vajec
- 2 kg předvařené rýže
- 2 kg mletého vepřového masa
- 2 ks větší hlávky zelí
Takto budeme v receptu postupovat:
- Maso dochuťte solí, pepřem a sladkou červenou paprikou, přidejte předvařenou rýži, vejce a vše promíchejte.
- Jakmile budete mít náplň hotovou, připravte si zelí.
- Celou hlávku zelí ponořte na pár minut do vroucí vody, aby změklo.
- Následně postupně odlupovat celé listy, které vložíte opět do vroucí vody a povaříte přibližně 2 minuty.
- Uvařené listy pak začněte plnit maso-rýžovou směsí (do každého listu dejte 1,5-2 lžíce směsi a srolujte).
- Na dno hrnce dejte kysané zelí, na které následně vyskládejte plněné zelné listy jeden vedle druhého, aby na sobě byly namáčknuté.
- Zalijte je vodou a vařte přibližně 10 minut.
- Následně vše můžete ještě nechat v troubě dojet.
Máme hotovo!
Mňam!
Přejeme Vám dobrou chuť!
Leave a Review