Zelná šmakotinka strýce hospodáře: Brambory se zelím, klobáskou a houbami nikdy nezklamou!
-
Příprava5 min.
-
Vaření15 min.
-
Porcí4
-
Zhlédnutí1 354
Dnes jsme si pro vás připravili typický slovenský pokrm, který si ani po letech neumíme vynachválit.
Připravte si toto skvělé jídlo a uvidíte, že nebudete litovat!
Chuť je doslova famózní a přípravu zvládnete bez problémů!
Budeme potřebovat následující ingredience:
- 1 až 2 kilogramy bílého zelí
- 1 velkou mrkev
- 1 velkou cibuli
- 200 gramů hub (žampiony nebo lesní houby)
- 150 gramů lovecké klobásy (může být jiná podle obliby)
- 3 velké brambory
- 1 rajčatový protlak
- sůl, mletý černý pepř k dochucení
- slunečnicový olej na opékání.
Takto budeme v receptu postupovat:
- Nejprve si omyjte a očistěte zelí. Potom ji buď nakroužte na struhadle, nebo nakrájejte ostrým nožem na tenké nudličky. Potom zeleninu přeložte do pánve s rozpáleným slunečnicovým olejem a opékejte do změknutí ze všech stran. V další fázi přidejte do pánve oloupanou a najemno nastrouhanou mrkev a promíchejte.
- Dochuťte solí, mletým pepřem, přidejte rajčatový protlak, propojte suroviny vařečkou a dále duste. Potom si oloupejte i brambory, nakrájejte na menší kostičky a spolu se 100 mililitry vody přidejte do zeleninové směsi.
- V další pánvi si orestujte na kostičky pokrájenou klobásu podle obliby, přidejte k ní jemně nasekanou cibuli, houby podle výběru a restujte dozlatova.
- Nakonec klobásovou směs vsypte k opečenému zelí s bramborami a mrkví a důkladně promíchejte.
- Ještě chvíli na závěr společně přehřejte a podávejte teplé.
Máme hotovo.
Mňam!
Přejeme vám dobrou chuť.
zdroj: miysvit.pp.ut
Fajnovoučký recept na skvělou cuketovou omáčku „ZACUSCA“ z Rumunska, na které frčím celý rok!
Nikdy neomrzí a vždy se nám podaří: Langoše LENOVÉ GAZDINKY se sýrem a svěží zakysanou smetanou!
Leave a Review