Skvělý dortík s broskvovou pěnou: BEZ pečení as BLESKOVOU přípravou

-
Příprava6 min.
-
Vaření23 min.
-
Porcí3
-
Zhlédnutí2 488
Dnes jsme si pro Vás připravili recept na výborný dortík, který si připravíte jednoduše a BEZ pečení.
S lahodnou broskvovou pěnou chutná opravdu báječně a musím říct, že doma chutnala opravdu všem.
Příprava je opravdu jednoduchá.
Budeme potřebovat následující ingredience:
Na korpus budeme potřebovat:
- 120 g sušenek
- 80 g másla
Na pěnu budeme potřebovat:
- 200 ml smetany 30 – 33%
- 250 g řeckého jogurtu
- 25 g moučkového cukru
- 60 g kondenzovaného mléka
- 12 g želatinových plátků
- 600 g broskví nebo nektarinek
K dekoraci:
- 150 ml smetany 30 – 33%
- 25 g moučkového cukru
- půl broskve
Takto budeme v receptu postupovat:
- Připravíme si kulatou formu na dort o průměru 18 cm. Nejprve si připravte korpus – sušenky umelte v mixéru. Přidejte rozpuštěné a vychlazené máslo a vše spolu promíchejte. Tuto směs dejte do formy, kterou si vyložte pečícím papírem. Rovnoměrně uhlaďte a dobře přitlačte lžící nebo sklenicí. Pak vložte do chladničky a mezitím si připravíme pěnu.
- Pěnu vytvoříte z broskví a želatiny.
Nejprve si broskve oloupejte a zbavte jejich semínek. Nakrájejte na kostičky a rozmixujte 150 gramů. Želatinové plátky polijte studenou vodou a nechte hydratovat. Rozmixujte smetanu, kterou jste právě vytáhli z chladničky, dokud se neobjeví měkké špičky. Přidejte cukr, řecký jogurt, kondenzované mléko a broskvovou pěnu. Smíchejte do hladka pomocí mixéru, ten si nastavte na nízkou rychlost. - Želatinu vyjměte z vody a vložte do hrnce, který má silné dno. Rozpusťte ji na mírném ohni za stálého míchání, ale dejte pozor, aby se nezačala vařit. Potom ji přidejte do pěny a mixujte znovu do hladka na nízké rychlosti.
- Kousky broskve přidejte do pěny a zamíchejte. Směs pak nalijte do formy a rozetřete.
- Vložte do chladničky alespoň na 4 hodiny. Odstraňte obvodovou část formy, oddělte dort od pečicího papíru.
Video postup:
Máme hotovo!
Mňam!
Přejeme vám dobrou chuť.
zdroj: www.youtube.com/watch?v=6obLHzgFgsA
Vyzkoušejte také tyto recepty:
Leave a Review