Stačilo mi jen 200g mletého masíčka a nakrmila jsem celou s chutí celou svou rodinu

  • Příprava
    10 min.
  • Vaření
    24 min.
  • Porcí
    1
  • Zhlédnutí
    1 446




Dnes jsme si pro Vás připravili recept na výborné mleté ​​masíčko, které skutečně stálo za to

Celá rodina si pochvalovala.

Už teď se těším, kdy tuto dobrotu připravím znovu.

Budeme potřebovat následující ingredience:

  • 200 g mletého hovězího masa
  • 500 g brambor
  • 500 g rýže
  • 1 mrkev
  • 1/2 cibule
  • 200 ml vody
  • 1 PL račatového přetlaku
  • 2 PL rostlinného oleje
  • 2 PL zakysané smetany
  • 50 g tvrdého sýra
  • sůl a pepř podle chuti

Takto budeme v receptu postupovat:

  1. Nejprve si uvařte rýži, ale přibližně do polohotového stavu.
  2. Potom si nastrouhejte mrkev, cibuli a vše osmažte v pánvi.
  3. Následně si smíchejte rýži, mrkev, česnek a mleté ​​maso, a dochuťte špetkou soli a pepře.
  4. Z hotové směsi si potom vytvořte kuličky o průměru cca 4 cm.
  5. Nyní přijdou na řadu brambory, které si nařežte na kolečka a jemně je osolte.
  6. Potom si vyberte vhodnou pečící formu, kterou si vymažte olejem, případně máslem.
  7. Do formy vyskládejte jak brambory, tak masové koule.
  8. Péct byste měli v předem vyhřáté troubě na 180 stupňů přibližně pár minut.
  9. Nyní přijde na řadu zálivka, kterou si vytvoříte smícháním zakysané smetany, vody, rajčatového protlaku, špetky soli a pepře.
  10. Výslednou směsí zalijte brambory a masové koule, a pečete dalších 15 minut.
  11. Potom celou směs zasypte nastrouhaným sýrem a pečte dalších 5 minut, tak aby se sýr roztál a zapekl dozlatova.

Máme hotovo!

Mňam!

Přejeme Vám dobrou chuť!

Vyzkoušejte také:

Výborná sladká rychlovka: Zákusek s jemným vanilkovým pudinkem a smetanou

Tradiční, tvarohové šnečky se zakysanou smetanou a jemnou chutí: Snědli se okamžitě!



    Přidáváme nejlepší domácí recepty, které si rychle doma připravíte během chvíle.

    Leave a Review

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *