Stačilo mi jen 200g mletého masíčka a nakrmila jsem celou s chutí celou svou rodinu
-
Příprava10 min.
-
Vaření24 min.
-
Porcí1
-
Zhlédnutí1 446
Dnes jsme si pro Vás připravili recept na výborné mleté masíčko, které skutečně stálo za to
Celá rodina si pochvalovala.
Už teď se těším, kdy tuto dobrotu připravím znovu.
Budeme potřebovat následující ingredience:
- 200 g mletého hovězího masa
- 500 g brambor
- 500 g rýže
- 1 mrkev
- 1/2 cibule
- 200 ml vody
- 1 PL račatového přetlaku
- 2 PL rostlinného oleje
- 2 PL zakysané smetany
- 50 g tvrdého sýra
- sůl a pepř podle chuti
Takto budeme v receptu postupovat:
- Nejprve si uvařte rýži, ale přibližně do polohotového stavu.
- Potom si nastrouhejte mrkev, cibuli a vše osmažte v pánvi.
- Následně si smíchejte rýži, mrkev, česnek a mleté maso, a dochuťte špetkou soli a pepře.
- Z hotové směsi si potom vytvořte kuličky o průměru cca 4 cm.
- Nyní přijdou na řadu brambory, které si nařežte na kolečka a jemně je osolte.
- Potom si vyberte vhodnou pečící formu, kterou si vymažte olejem, případně máslem.
- Do formy vyskládejte jak brambory, tak masové koule.
- Péct byste měli v předem vyhřáté troubě na 180 stupňů přibližně pár minut.
- Nyní přijde na řadu zálivka, kterou si vytvoříte smícháním zakysané smetany, vody, rajčatového protlaku, špetky soli a pepře.
- Výslednou směsí zalijte brambory a masové koule, a pečete dalších 15 minut.
- Potom celou směs zasypte nastrouhaným sýrem a pečte dalších 5 minut, tak aby se sýr roztál a zapekl dozlatova.
Máme hotovo!
Mňam!
Přejeme Vám dobrou chuť!
Vyzkoušejte také:
Výborná sladká rychlovka: Zákusek s jemným vanilkovým pudinkem a smetanou
Tradiční, tvarohové šnečky se zakysanou smetanou a jemnou chutí: Snědli se okamžitě!
Leave a Review