Naše oblíbená cuketková pomazánka na celý rok: Takto je využiji do poslední cukety a frčím na ní celý rok!

  • Příprava
    7 min.
  • Vaření
    28 min.
  • Porcí
    1
  • Zhlédnutí
    1 337




Dnes jsme si pro Vás připravili výborný recept, který jistě rád přivítá každý milovník cuket a jídel z nich.

Řeč je o výborné pomazánce, která chutná opravdu lahodně ať už na chlebu, nebo jako příloha k masku…

Možností je opravdu hodně a my jsme přesvědčeni, že pokud recept zkusíte jednou, zamilujete si ho.

Pro přípravu tohoto receptu budeme potřebovat tyto ingredience:

  • 2 kusy cukety
  • 1 kilogram rajčat
  • 200 gramů mrkve
  • 200 gramů papriky
  • 140 gramů rajčatového protlaku
  • 120 mililitrů oleje
  • 100 gramů cukru
  • 80 gramů octa.

K dochucení

  • chilli papričky
  • 3 stroužky česneku
  • sůl

Takto budeme v receptu postupovat:

  1. Cuketu oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Máme-li plod, který je již starší, kromě toho, že ho musíme zbavit slupky, musíme z něj odstranit i semena. Jakmile máme cuketu nakrájenou, dáme ji do misky. Mrkev nejprve očistíme, zbavíme slupky a poté nakrájíme na středně velké kousky. Na kusy podobné velikosti nakrájíme také papriku, kterou nejprve omyjeme.
  2. Rajčata omyjeme a nakrájíme na čtvrtiny. Takto připravenou zeleninu vezmeme a prolisujeme přes mlýnek na maso. Vzniklou směs dáme do hrnce a umístíme na sporák.
  3. Na prudkém ohni vaříme zhruba 20 minut, nesmíme zapomenout občas zamíchat. Jakmile uplyne potřebná doba, do hrnce přidáme přetlak a cukr. Teplotu snížíme a celý pokrm ještě dalších 10 minut dusíme.
  4. Na konci dochutíme solí, papričkami, česnekem a octem.

Sledujte video recept:

Máme hotovo.

Mňam!

Přejeme vám dobrou chuť.

zdroj: www.youtube.com/watch?v=kwMHniZO2a8&list=RDCMUCZmTLR0gXDEWB0iussGqW2Q&start_radio=1&rv=kwMHniZO2a8&t=0

Vyzkoušejte také:

Babiččina polévočka se sýrovými knedlíčky: Neumíme se jí dojíst!
Velmi chutný „ALBÁNSKÝ KRÉMEŠ“: Prudce návykový pamlsek!


    Přidáváme nejlepší domácí recepty, které si rychle doma připravíte během chvíle.

    Leave a Review

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *