Finská nakládaná rajčata s cibulí: Na tomto dokážu fičet klidně i celý rok!

  • Příprava
    9 min.
  • Vaření
    25 min.
  • Porcí
    4
  • Zhlédnutí
    1 389




Dnes jsme si pro Vás připravili výborný recept na nakládaná rajčata, na kterých fičíme celou zimu.

Chutná skutečně na jedničku.

Uvidíte, že si recept zamilujete!

Pro přípravu tohoto receptu budeme potřebovat tyto ingredience:

Na základ budeme potřebovat:

  • rajčata – 4 kg
  • cibule – 1 kg

Na nálev budeme potřebovat:

  • voda – 1 litr
  • sůl – 1 polévková lžíce
  • cukr – 1,5 lžíce
  • ocet – 50 ml

Takto budeme v receptu postupovat:

  1. Oloupeme cibule, rozdělíme na poloviny a nakrájíme na tenké půlkruhové proužky. Vložíme cibuli do velké porcelánové mísy a zalijeme vařící vodou.
  2. Rajčata důkladně omyjte a rozkrájejte je na čtvrtky.
  3. Připravte si zavařovací sklenice, které jste předem důkladně vymyli a vysterilizovali ve vroucí vodě. Na jejich dno rozložte trochu cibule a na ni vyskládejte co nejtěsněji čtvrtky rajčat. Navrch pak vložte opět cibuli a obsah sklenic lehce upěchujte.
  4. V hrnci přiveďte k varu vodu. Když začne bublat, přidejte do ní sůl a cukr, nechte obojí rozpustit a nakonec přilijte ocet. (Přesné množství surovin se odvíjí od množství vody, které použijete. Uvedené ingredience se počítají na každý jeden litr.)
  5. Horkým nálevem pak zalijte suroviny ve sklenicích tak, aby dosahoval až k okraji sklenic. Pevně ​​zavíčkujte a vložte do hrnce, jehož dno je vyloženo utěrkou. Zalijte vodou asi do poloviny sklenic a přiveďte k varu. Nechte vařit asi pět minut a vyjměte.
  6. Zavařená rajčata položte ve sklenicích vzhůru nohama, zakryjte několika utěrkami nebo dekou a nechte vychladnout.
  7. Potom je uskladněte je na temné a chladné místo, nejlépe do sklepa či spíže, kde vám vydrží i rok a půl.

Mňam!

Máme hotovo.

Přejeme vám dobrou chuť.

zdroj: youtube/ Другая Кухн

Vyzkoušejte také:

Velmi chutná dvoubarevná bábovka: BEZ mléka a BEZ vajec za 35 minut! Chutná vážně fantasticky!
Šmakotné jogurtové placky se sýrem pečené v troubě: Neumíme se je dojíst!


    Přidáváme nejlepší domácí recepty, které si rychle doma připravíte během chvíle.

    Leave a Review

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *