Oblíbený, vánoční VANILKOVÝ KRÉMEŠ: Vyčaruje největší pamlsek!
-
Příprava9 min.
-
Vaření26 min.
-
Porcí2
-
Zhlédnutí1 389
Mezi obzvlášť chutné zákusky patří různé typy tzv.. Krémeše. Existují v mnoha variacích a chutě se také různí.
My si dnes ukážeme konkrétně krémeš, který patří k francouzským vanilkovým zákuskům.
Vanilkový zákusek zvaný Mille feuille, se podává téměř v každé dobré pařížské cukrárně. Budete-li si jej však chtít připravit i Vy a to v pohodlí domova, hurá do toho.
Příprava není vůbec náročná.
Zvládnou ji i začátečníci, tedy ostřílené hospodyňky s vanilkovým krémem nemohou mít sebemenší problém.
Budeme potřebovat následující ingredience:
TĚSTO
- 1 balíček listového těsta
- trochu cukru
- trochu vody
KRÉM
- 500 ml mléka
- vanilkové aroma podle chuti
- 3 žloutky
- 25 g moučkového cukru
- 10 g škrobu
- 50 g hladké mouky
- 100 g másla
Takto budeme v receptu postupovat:
- Listové těsto rozdělte na tři části a vyválejte ho tak, aby byly všechny tři pláty stejně velké. Před pečením každý plát pokropte vodou a posypte moučkovým cukrem. Plech si vyložíme pečícím papírem a poté pečete přibližně 15-20 minut v troubě vyhřáté na 200 stupňů.
- Na krém si zahřejte v hrnci 350 ml mléka a za stálého míchání v něm rozmíchejte žloutky a cukr. Když je směs zahřátá (nedosáhne trvalého varu), pomalu přidejte i zbývajících 150 ml mléka. Stále míchejte.
- Přidejte do krému mouku, škrob a vanilkové aroma a uvařte hustý krém. Po uvaření krém odstavte a nechte mírně vychladnout, poté přimíchejte po kouscích máslo. Krém si rozdělte na dvě poloviny.
- Na první část upečeného listového těsta naneste první polovinu vanilkového krému. Přiklopte druhou částí těsta a opět potřete krémem.
- Jakou zvolíte polevu, je na vás. Můžete udělat například. Cukrovou z vody a cukru. Potom stačí přelít rozpuštěnou tmavou čokoládou a dodělat libovolný vzor.
Máme hotovo.
Mňam!
Přejeme vám dobrou chuť.
zdroj: mindenegyben.com / www.mindenegyben.com/finom-receptek/a-vilaghiru-francia-sutemeny-receptje
Vyzkoušejte také tyto recepty:
Leave a Review