Oblíbený, vánoční VANILKOVÝ KRÉMEŠ: Vyčaruje největší pamlsek!

  • Příprava
    9 min.
  • Vaření
    26 min.
  • Porcí
    2
  • Zhlédnutí
    1 389




Mezi obzvlášť chutné zákusky patří různé typy tzv.. Krémeše. Existují v mnoha variacích a chutě se také různí.

My si dnes ukážeme konkrétně krémeš, který patří k francouzským vanilkovým zákuskům.

Vanilkový zákusek zvaný Mille feuille, se podává téměř v každé dobré pařížské cukrárně. Budete-li si jej však chtít připravit i Vy a to v pohodlí domova, hurá do toho.

Příprava není vůbec náročná.

Zvládnou ji i začátečníci, tedy ostřílené hospodyňky s vanilkovým krémem nemohou mít sebemenší problém.

Budeme potřebovat následující ingredience:

TĚSTO

  • 1 balíček listového těsta
  • trochu cukru
  • trochu vody

KRÉM

  • 500 ml mléka
  • vanilkové aroma podle chuti
  • 3 žloutky
  • 25 g moučkového cukru
  • 10 g škrobu
  • 50 g hladké mouky
  • 100 g másla

Takto budeme v receptu postupovat:

  1. Listové těsto rozdělte na tři části a vyválejte ho tak, aby byly všechny tři pláty stejně velké. Před pečením každý plát pokropte vodou a posypte moučkovým cukrem. Plech si vyložíme pečícím papírem a poté pečete přibližně 15-20 minut v troubě vyhřáté na 200 stupňů.
  2. Na krém si zahřejte v hrnci 350 ml mléka a za stálého míchání v něm rozmíchejte žloutky a cukr. Když je směs zahřátá (nedosáhne trvalého varu), pomalu přidejte i zbývajících 150 ml mléka. Stále míchejte.
  3. Přidejte do krému mouku, škrob a vanilkové aroma a uvařte hustý krém. Po uvaření krém odstavte a nechte mírně vychladnout, poté přimíchejte po kouscích máslo. Krém si rozdělte na dvě poloviny.
  4. Na první část upečeného listového těsta naneste první polovinu vanilkového krému. Přiklopte druhou částí těsta a opět potřete krémem.
  5. Jakou zvolíte polevu, je na vás. Můžete udělat například. Cukrovou z vody a cukru. Potom stačí přelít rozpuštěnou tmavou čokoládou a dodělat libovolný vzor.

Máme hotovo.

Mňam!

Přejeme vám dobrou chuť.

zdroj: mindenegyben.com / www.mindenegyben.com/finom-receptek/a-vilaghiru-francia-sutemeny-receptje

Vyzkoušejte také tyto recepty:

Skvělé mleté ​​masíčko se zelím, zakysanou smetanou a luxusní omáčkou na jednom plechu – Famózní chuť

VÁNOČNÍ čoko kuličky s babiččinou ořechovou náplní: Nikdy se jich neumíme nikdy dojíst



    Přidáváme nejlepší domácí recepty, které si rychle doma připravíte během chvíle.

    Leave a Review

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *