Toto je babiččina oblíbená TIRAMISU bábovka: Toto je skutečný klenot mezi jejími bábovkami

  • Příprava
    9 min.
  • Vaření
    16 min.
  • Porcí
    3
  • Zhlédnutí
    2 128




Dnes jsme si pro Vás připravili báječný recept na bábovku, které se neumíme dojíst.

Není totiž úplně klasická, ale s příchutí tiramisu.

Okamžitě se stala jednou z nejchutnějších bábovek, jaké jsme kdy zkusili a už teď se manžel s dětmi těší, kdy ji připravím nejblíže 🙂

Budeme potřebovat následující ingredience:

  • 300 gramů hladké mouky
  • 200 gramů cukru
  • 200 mililitrů smetany ke šlehání
  • 50 mililitrů oleje
  • 20 gramů kakaa
  • 3 vejce
  • 1 prášek do pečiva
  • 2 lžičky instantní kávy

Takto budeme v receptu postupovat:

  1. Mixérem vyšleháte vejce a přidáme cukr, přitom dáme vařit kávu ze dvou lžiček instantní kávy.
  2. Do vajec nejprve vmícháte olej a následně také smetanu. Do řídké směsi přidáme mouku smíchanou s kypřicím práškem
  3. Vymícháme do bezhrudkovitého stavu.
  4. Těsto rozdělíme na dva díly. V jednom rozmíchat nejprve kakao a poté také kávu. Když je hotovo, jsou obě dvě části připraveny k výslednému použití.
  5. Formu na bábovku vymažete kvalitním máslem a následně také vysypete cukrem. Když máte hotovo, tak můžete začít s tím, že do formy nejprve nalijete první část těsta, a to tu světlou. Když je ve formě, tak přiléváte druhou část, tedy směs tmavou. Jakmile jsou obě na svém místě, vezměte si do ruky špejli a snažte se obě varianty opatrně propojit tak, aby vznikl poměrně zajímavý vzor.
  6. Vložíme formu s těstem do předehřáté trouby na 180 stupňů Celsia na 40 minut.
  7. Následně již formu vybereme, nechte chvíli odpočinout a poté Tiramisu bábovku velmi opatrně vyklopte z formy.
  8. Posypeme moučkovým cukrem a máme hotovo!

Máme hotovo.

Mňam!

Přejeme vám dobrou chuť.

zdroj: einfachnurlecker.com/tiramisu-gugelhup



    Přidáváme nejlepší domácí recepty, které si rychle doma připravíte během chvíle.

    Leave a Review

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *