Toto je babiččina oblíbená TIRAMISU bábovka: Toto je skutečný klenot mezi jejími bábovkami

-
Příprava9 min.
-
Vaření16 min.
-
Porcí3
-
Zhlédnutí2 128
Dnes jsme si pro Vás připravili báječný recept na bábovku, které se neumíme dojíst.
Není totiž úplně klasická, ale s příchutí tiramisu.
Okamžitě se stala jednou z nejchutnějších bábovek, jaké jsme kdy zkusili a už teď se manžel s dětmi těší, kdy ji připravím nejblíže 🙂
Budeme potřebovat následující ingredience:
- 300 gramů hladké mouky
- 200 gramů cukru
- 200 mililitrů smetany ke šlehání
- 50 mililitrů oleje
- 20 gramů kakaa
- 3 vejce
- 1 prášek do pečiva
- 2 lžičky instantní kávy
Takto budeme v receptu postupovat:
- Mixérem vyšleháte vejce a přidáme cukr, přitom dáme vařit kávu ze dvou lžiček instantní kávy.
- Do vajec nejprve vmícháte olej a následně také smetanu. Do řídké směsi přidáme mouku smíchanou s kypřicím práškem
- Vymícháme do bezhrudkovitého stavu.
- Těsto rozdělíme na dva díly. V jednom rozmíchat nejprve kakao a poté také kávu. Když je hotovo, jsou obě dvě části připraveny k výslednému použití.
- Formu na bábovku vymažete kvalitním máslem a následně také vysypete cukrem. Když máte hotovo, tak můžete začít s tím, že do formy nejprve nalijete první část těsta, a to tu světlou. Když je ve formě, tak přiléváte druhou část, tedy směs tmavou. Jakmile jsou obě na svém místě, vezměte si do ruky špejli a snažte se obě varianty opatrně propojit tak, aby vznikl poměrně zajímavý vzor.
- Vložíme formu s těstem do předehřáté trouby na 180 stupňů Celsia na 40 minut.
- Následně již formu vybereme, nechte chvíli odpočinout a poté Tiramisu bábovku velmi opatrně vyklopte z formy.
- Posypeme moučkovým cukrem a máme hotovo!
Máme hotovo.
Mňam!
Přejeme vám dobrou chuť.
zdroj: einfachnurlecker.com/tiramisu-gugelhup
Leave a Review