Velmi chutná žebírka na pivu od strýce hospodského: Odkdy jsme natrefili na tento jeho recept, jinak je už ani nepřipravujeme!
-
Příprava9 min.
-
Vaření20 min.
-
Porcí1
-
Zhlédnutí1 427
Dnes jsme si pro Vás připravili perfektní recept na skutečně lahodná žebírka, která chutná na jedničku.
Připravte si je i vy podle tohoto receptu a uvidíte, že nebudete litovat!
Celá rodina si je zamilovala!
Pro přípravu tohoto receptu budeme potřebovat tyto ingredience:
- 1 kg vepřových žeber,
- 1 sklenice piva,
- 1 lžíce hořčice,
- 1 ks cibule,
- sůl a pepř podle chuti,
- 1 lžička oleje (může být olivový nebo rostlinný).
Takto budeme v receptu postupovat:
- Naložíme si je v marinádě vcelku. Po upečení se budou samy rozpadat. V misce smíchejte pivo, hořčici a olej. Žebírka omyjeme a osolíme a opepříme podle chuti. Cibuli nakrájíme nahrubo a všechny tři ingredience spolu pořádně promícháme. Dáme do chladničky alespoň na hodinu.
- Rozpalte si troubu na 200°C. Žebírka dáme is marinádou do hlubšího pekáče nebo plechu a celé je ještě omočíme řádně v marinádě. Potom pečte hodinu přikryté. Pomůže to zachovat šťavnatost žeber. Potom odklopte a pečte bez přikrytí doměkka. Výsledná žebírka mají nádhernou zlatohnědou barvu. Pokud nevíte, jestli už jsou hotové, zkuste zakroutit jednou z kostí – neměl by být příliš velký problém je pootočit.
Máme hotovo.
Přejeme vám dobrou chuť.
zdroj: youtube / cookingtime
Vyzkoušejte také:
Velmi chutné brambůrky na které se opravdu nechytá žádná jiná příloha: Česnekové brambory pečené v troubě!
Zavařované okurky s třešňovými listy: Tradiční babiččin báječný recept na ty nejchutnější okurky v celé vesnici!
Leave a Review