Oblíbený, VÁNOČNÍ arašídový zákusek „OŘÍŠKO“: Lepši jsem dlouho nejedla a tady je jednoduchý recept!

  • Příprava
    9 min.
  • Vaření
    21 min.
  • Porcí
    1
  • Zhlédnutí
    1 457




Dnes jsme si pro vás připravili báječný recept na arašídový zákusek, který připravuje běžně sousedka ke kávě.

Konečně jsem si zeptala recept a od té doby se ho doma neumíme nabažit.

Připravte si ho i vy a uvidíte, že nebudete litovat.

Je opravdu výborný!

Budeme potřebovat následující ingredience:

  • 6 vajíček
  • 150 gramů krupicového cukru
  • 8 gramů vanilkového cukru
  • 30 mililitrů mléka
  • cukrový sirup
  • 220 gramů polohrubé mouky
  • 10 gramů kypřicího prášku.
Krém:
  • 2 vejce
  • 120 mililitrů mléka
  • 140 gramů moučkového cukru
  • 8 gramů vanilkového cukru
  • lžíci kakaového prášku
  • lžíci hladké mouky nebo škrobu
  • 180 gramů změklého másla.
Poleva:
  • Arašídy
  • oleje
  • 150 gramů hořké čokolády
  • smetana na vaření

Takto budeme v receptu postupovat:

  1. Ve velké míse si vyšlehejte vejce s cukrem práškovým i vanilkovým. Potom přilijte do směsi mléko a suroviny propojte. Postupně do mísy také prosévejte polohrubou mouku spolu s kypřicím práškem do pečiva.
  2. Vytvořte těsto hladké a polotekuté konzistence. Nakonec ho přelijte do plechu vystlaného pečícím papírem a pečte v troubě 25 minut při 180 stupních Celsia. Když bude korpus upečený, nechte jej vychladnout. Následně jej rozřízněte v polovině, abyste získali dva stejně široké pláty.
  3. Do rendlíku si nalijte mléko, vmíchejte do něj vejce, moučkový cukr, vanilkový cukr a trochu hladké mouky nebo škrobu. Postupně zahřívejte na mírném plameni, dokud krém zhoustne.
  4. Po minutě pravidelného míchání náplň odstavte z plotny a nechte vychladnout. V další fázi přijde do těsta změklé máslo a kakaový prášek. Vytvořte kakaový hladký krém pomocí mixéru či metličky.
  5. Také si připravte cukrový sirup z vody a trochy cukru. Nyní sestavte dort. Spodní korpus pokapejte cukrovým sirupem a navrstvěte na něj kakaový krém. Na něj nasypte trochu drcených arašídů (asi 30 g) a překryjte horním plátem.
  6. Zbylou kakaovou náplní pomažte celý dort, na povrchu i ze stran. Nasypte na dort také zbylé arašídy a přelijte čokoládovou polevou z hořké čokolády a smetany. Zákusek nechte do druhého dne v chladničce ztuhnout.

Máme hotovo.

Mňam!

Přejeme vám dobrou chuť.

zdroj: retete-usoare.eu/prajitura-cu-crema-de-vanilie-si-cacao-ciocolata-si-arahide



    Přidáváme nejlepší domácí recepty, které si rychle doma připravíte během chvíle.

    Leave a Review

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *