Toto jsou ty nejlepší VÁNOČNÍ punčové řezy podle babičky Hanky: Neumíme se je nikdy dojíst, připravujeme každé svátky!

  • Příprava
    6 min.
  • Vaření
    13 min.
  • Porcí
    1
  • Zhlédnutí
    1 741




Dnes jsme si pro Vás připravili výborný recept na oblíbené punčové řezy, které milujeme připravovat hlavně o svátcích.

Koláček je to ve skutku výborný a podle tohoto postupu nám vždy vyšel.

Připravte si tuto dobrotu a uvidíte, že nebudete litovat!

Pro přípravu tohoto receptu budeme potřebovat tyto ingredience:

Na bílý plát ( pečený v hlubokém plechu) budeme potřebovat

  • 15 vajec
  • 300g kr.cukru
  • 450g polohrubé mouky

Na růžový plát (také pečený v hlubokém plechu) budeme potřebovat:

  • 8 vajec
  • 160g kr.cukru
  • 240g polohrubé mouky

Na červenou barvu „ROZVAR“ budeme potřebovat:

  • 600g kr.cukru
  • 6dl vody Rum podle chuti
  • Pro děti punčové aroma

Na polevu budeme potřebovat:

  • 550g moučkového cukru
  • převařená voda podle potřeby ( tak aby to bylo tak polohusté a dalo se roztírat)
  • červená potravinářská barva a marmeláda ke slepení

Takto budeme v receptu postupovat:

Takto připravíme pláty:

  1. Bílky vyšlehat s cukrem do husta, přidat žloutky a ještě dobře našleháme.
  2. Přimícháme lehce mouku
  3. Těsto vylijeme do hlubokého plechu na pečící papír.
  4. Při růžovém těstě ještě při šlehání vajec po přidání žloutků přidávám i barvu.
  5. Pečeme při teplotě 150°C

Rozvar:

  1. Cukr a vodu uvaříme a po vychladnutí přidáme rum podle chuti nebo aroma.

Dále budeme postupovat:

  1. Vychladlý bílý plát rozřízneme na polovinu ( jednu půlku vrátíme do plechu na papír, aby se to pak dobře vyklápělo), potřeme marmeládou, na něj položíme růžový plát, který prsty propícháme, aby lépe nasál rozvar…. rovnoměrně polijeme rozvarem.
  2. Druhý plát potřeme marmeládou ze strany, kde je proříznut a přiklopíme na růžový plát.
  3. Na toto dáme papír, přiklopíme rovným plechem a zatížíme do druhého dne……
  4. Při malém zatížení se koláček rozpadá!
  5. Druhý den sundáme zátěž dolů, papír také a překlopíme na čistý rovný plech.
  6. Na překlopený koláč dáme polevu.

Poleva:

  1. Pr.cukr, barva a vařící voda (přidávejte jen po kapkách, aby vám moc nezřídla)
  2. Dobře promíchat do hladka a polit koláček.
  3. Po zaschnutí polevy (musí být dobře ztvrdlá) můžeme krájet.

Máme hotovo.

Mňam!

Přejeme vám dobrou chuť.

zdroj: receptyodbabky.cz

Vyzkoušejte také:

Bleskový CUKRÁŘSKÝ jablečný koláček na podzim: S famózní chutí!



    Přidáváme nejlepší domácí recepty, které si rychle doma připravíte během chvíle.

    Leave a Review

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *