Toto jsou ty nejlepší VÁNOČNÍ punčové řezy podle babičky Hanky: Neumíme se je nikdy dojíst, připravujeme každé svátky!
-
Příprava6 min.
-
Vaření13 min.
-
Porcí1
-
Zhlédnutí1 741
Dnes jsme si pro Vás připravili výborný recept na oblíbené punčové řezy, které milujeme připravovat hlavně o svátcích.
Koláček je to ve skutku výborný a podle tohoto postupu nám vždy vyšel.
Připravte si tuto dobrotu a uvidíte, že nebudete litovat!
Pro přípravu tohoto receptu budeme potřebovat tyto ingredience:
Na bílý plát ( pečený v hlubokém plechu) budeme potřebovat
- 15 vajec
- 300g kr.cukru
- 450g polohrubé mouky
Na růžový plát (také pečený v hlubokém plechu) budeme potřebovat:
- 8 vajec
- 160g kr.cukru
- 240g polohrubé mouky
Na červenou barvu „ROZVAR“ budeme potřebovat:
- 600g kr.cukru
- 6dl vody Rum podle chuti
- Pro děti punčové aroma
Na polevu budeme potřebovat:
- 550g moučkového cukru
- převařená voda podle potřeby ( tak aby to bylo tak polohusté a dalo se roztírat)
- červená potravinářská barva a marmeláda ke slepení
Takto budeme v receptu postupovat:
Takto připravíme pláty:
- Bílky vyšlehat s cukrem do husta, přidat žloutky a ještě dobře našleháme.
- Přimícháme lehce mouku
- Těsto vylijeme do hlubokého plechu na pečící papír.
- Při růžovém těstě ještě při šlehání vajec po přidání žloutků přidávám i barvu.
- Pečeme při teplotě 150°C
Rozvar:
- Cukr a vodu uvaříme a po vychladnutí přidáme rum podle chuti nebo aroma.
Dále budeme postupovat:
- Vychladlý bílý plát rozřízneme na polovinu ( jednu půlku vrátíme do plechu na papír, aby se to pak dobře vyklápělo), potřeme marmeládou, na něj položíme růžový plát, který prsty propícháme, aby lépe nasál rozvar…. rovnoměrně polijeme rozvarem.
- Druhý plát potřeme marmeládou ze strany, kde je proříznut a přiklopíme na růžový plát.
- Na toto dáme papír, přiklopíme rovným plechem a zatížíme do druhého dne……
- Při malém zatížení se koláček rozpadá!
- Druhý den sundáme zátěž dolů, papír také a překlopíme na čistý rovný plech.
- Na překlopený koláč dáme polevu.
Poleva:
- Pr.cukr, barva a vařící voda (přidávejte jen po kapkách, aby vám moc nezřídla)
- Dobře promíchat do hladka a polit koláček.
- Po zaschnutí polevy (musí být dobře ztvrdlá) můžeme krájet.
Máme hotovo.
Mňam!
Přejeme vám dobrou chuť.
zdroj: receptyodbabky.cz
Vyzkoušejte také:
Leave a Review