Domácí „PÍEMONSTKÝ SALÁT“: Návštěva si ptala okamžitě recept!

  • Příprava
    10 min.
  • Vaření
    12 min.
  • Porcí
    1
  • Zhlédnutí
    1 294




Dnes jsme si pro vás připravili opravdu výborný recept, který si určitě zamilujete. Řeč je o výborném italském salátu, na který si hned ptala návštěva recept.

My jsme si ho tedy pořádně oblíbili a už teď se neumíme dočkat, až ho připravíme znovu.

Připravte si i vy tento salát a uvidíte, že nebudete litovat!

Pro přípravu tohoto receptu budeme potřebovat tyto ingredience:
  • Kupovaná majonéza nebo domácí majonéza / tu připravíme následovně

Potřebujeme syrové vaječné žloutky a rostlinný olej. Počítejte na jeden žloutek asi 100 ml oleje. Žloutek dáte do mísy a budete jej šlehat metličkou.

Postupně do něj po kapkách zašleháte olej. Poctivým šleháním vám bude majonéza houstnout.

  • 3 zralá rajčata (my rádi kombinujeme žluté i červené druhy)
  • 3 vejce uvařená natvrdo
  • 3 brambory uvařené ve slupce
  • 3 lžíce majonézy (domácí nebo kupované)
  • 300 g vařeného masa, případně šunky nebo šunkové klobásy
  • hrst nakrájených okurek nebo ředkviček

Takto budeme v receptu postupovat:
  1. Uvaříme si vejce natvrdo. Var by měl trvat deset minut. Když budete vařit vejce delší dobu, žloutek zezelená.
  2. Rajčata opláchneme a nakrájíme na malé kostičky. Uvařená vejce necháte vychladnout a nadrobno nakrájíte.
  3. Brambory uvařte ve slupce, nechte vychladnout a nakrájejte na drobné kostičky.
  4. Postupně dávejte jednotlivé ingredience do salátové mísy a dobře promíchejte.
  5. Doplňte majonézou a nakrájeným vařeným masem nebo šunkou.
  6. Promíchejte a povrch salátu ozdobte nasekanými bylinkami. / My milujeme bazalku.

Mňam!

Máme hotovo!

Zdroj receptu: https://cuisine.journaldesfemmes.fr/

Vyzkoušejte také tyto recepty:
Za pár centů doslova „MNOHO MUZIKY“: Skvělé, kefírové, vláčné pletence z hrníčku
Skvělá pikantní kuřecí křidélka: Vždy rovnou dělám 2 porce, neboť chutnají výborně!


    Přidáváme nejlepší domácí recepty, které si rychle doma připravíte během chvíle.

    Leave a Review

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *