Za tuto nakládanou slaninu by mě chlap pořád jen na rukou nosil! Výborné a leckdy po ruce!
-
Příprava9 min.
-
Vaření16 min.
-
Porcí4
-
Zhlédnutí1 458
Dnes jsme si pro Vás připravili perfektní recept na chutnou nakládanou slaninu, kterou nepohrdne asi nikdo.
Zavařovat a uchovávat přece nemusíme jen okurky, ne?
Tento recept si zaručeně oblíbíte!
Budeme potřebovat následující ingredience:
- 4 kilogramy slaniny
- 2 litry vody
- 400 gramů soli
Do každé litrové sklenice pak ještě budete vkládat:
- 2 až 3 stroužky česneku
- bobkový list,
- 2 až 3 kuličky pepře
- 5 až 6 kuliček černého pepře. Množství výše uvedeného masa vám vystačí na šest litrových sklenic.
Takto budeme v receptu postupovat:
- Nejprve je nutné si připravit solný nálev. Ve velkém hrnci rozpusťte ve vodě sůl a dejte na desku vařit. Potom se pusťte do přípravy slaniny. Tu si omyjte, osušte, nakrájejte na větší kousky a namačkáme postupně do všech šesti sklenic.
- Nádoby na nakládání by měly být skutečně dobře vymyty a suché, nejlépe sterilizované, aby se maso předčasně nekazilo. Následně k masu do sklenic přidejte stroužky česneku, bobkové listy, nové koření, pepř, přidat můžete i oblíbené bylinky, jako je třeba kopr a na závěr vše zalijte připraveným solný roztokem až po vrch. Sklenice dobře zavíčkujte.
- Připravené masové pochoutky vložte ve sklenicích do hlubokého a velkého hrnce, který je vhodný pro zavařování. Do něj pak nalijte vodu, aby v ní byly ¾ nádoby s masem ponořené. Sterilizujte na mírném plameni asi dvě hodiny.
- Po uplynutí doby sklenice vyjměte, otočte dnem vzhůru a nechte vychladnout na pokojovou teplotu. Později nádoby se slaninou vložte ještě do chladničky, než se všechna sůl nesrazí. Nakonec uchovávejte na tmavém a chladném místě, jako je například sklep.
Máme hotovo.
Mňam!
Přejeme vám dobrou chuť.
zdroj: souspark.ru/pjatiminutka-idealnaja-zakuska-na-vse-sluchai-zhizni-salo-v-rassole
Leave a Review