Bramborová dobrůtka zalitá žloutkem

-
Příprava7 min.
-
Vaření13 min.
-
Porcí3
-
Zhlédnutí1 849
Dnes jsme si pro Vás připravili výbornou bramborovou dobrotu, které se nikdy neumíme dojíst.
Děti si tento recept naprosto zamilovaly!
Je naprosto jednoduchý a chutná skvěle!
Budeme potřebovat následující ingredience:
- 200g oloupaných brambor,
- 50 g cibule,
- 1 vejce,
- 15 g jarní cibulky,
- sůl
Takto budeme v receptu postupovat:
- Oškrábeme brambory a nastrouháme je na jemném struhladle. Zalijte je studenou vodou, osolte a nechte brambory 10 až 15 minut odpočívat. Potom přelijte veškerou vodu do jiné nádoby, ale nevylévejte ji.
- Brambory dobře vyždímejte, aby v nich zůstalo úplné minimum vody. Nechte vodu 10 minut stát, dokud se na dně nádoby nevytvoří viditelná vrstva bramborového škrobu. Škrob budete později ještě potřebovat, a proto jej rozhodně nevyhazujte.
- Cibuli rozřežte na polovinu a na 10 minut ji namočte do studené vody, aby se odstranila hořkost. Cibuli dobře vyždímejte a nakrájejte na malé kousky.
- Opatrně vypusťte vodu z hrnce, ve kterém byly brambory tak, aby zůstala jen škrobová vrstva. Smíchejte brambory s cibulí, škrobem, nakrájenou zelenou cibulkou a vejcem.
- Bramborovou směs dejte na horkou nepřilnavou pánev, rovnoměrně rozložte a na mírném ohni připravujte pod pokličkou asi 6-7 minut z každé strany.
Mňam!
Máme hotovo.
Přejeme vám dobrou chuť.
zdroj: www.youtube.com/watch?v=-HJWHXzBwxo&feature=emb_logo