Bramborová dobrůtka zalitá žloutkem

  • Příprava
    7 min.
  • Vaření
    13 min.
  • Porcí
    3
  • Zhlédnutí
    1 849




Dnes jsme si pro Vás připravili výbornou bramborovou dobrotu, které se nikdy neumíme dojíst.

Děti si tento recept naprosto zamilovaly!

Je naprosto jednoduchý a chutná skvěle!

Budeme potřebovat následující ingredience:

  • 200g oloupaných brambor,
  • 50 g cibule,
  • 1 vejce,
  • 15 g jarní cibulky,
  • sůl

Takto budeme v receptu postupovat:

  1. Oškrábeme brambory a nastrouháme je na jemném struhladle. Zalijte je studenou vodou, osolte a nechte brambory 10 až 15 minut odpočívat. Potom přelijte veškerou vodu do jiné nádoby, ale nevylévejte ji.
  2. Brambory dobře vyždímejte, aby v nich zůstalo úplné minimum vody. Nechte vodu 10 minut stát, dokud se na dně nádoby nevytvoří viditelná vrstva bramborového škrobu. Škrob budete později ještě potřebovat, a proto jej rozhodně nevyhazujte.
  3. Cibuli rozřežte na polovinu a na 10 minut ji namočte do studené vody, aby se odstranila hořkost. Cibuli dobře vyždímejte a nakrájejte na malé kousky.
  4. Opatrně vypusťte vodu z hrnce, ve kterém byly brambory tak, aby zůstala jen škrobová vrstva. Smíchejte brambory s cibulí, škrobem, nakrájenou zelenou cibulkou a vejcem.
  5. Bramborovou směs dejte na horkou nepřilnavou pánev, rovnoměrně rozložte a na mírném ohni připravujte pod pokličkou asi 6-7 minut z každé strany.

Mňam!

Máme hotovo.

Přejeme vám dobrou chuť.

zdroj: www.youtube.com/watch?v=-HJWHXzBwxo&feature=emb_logo



    Přidáváme nejlepší domácí recepty, které si rychle doma připravíte během chvíle.