Zavařované okurky s třešňovými listy: Tradiční babiččin báječný recept na ty nejchutnější okurky v celé vesnici!
-
Příprava8 min.
-
Vaření18 min.
-
Porcí3
-
Zhlédnutí1 338
Dnes jsme si pro Vás připravili tradiční, babiččin recept na výborné zavařované okurky!
Pokud Vám letos nějaké zvýší, určitě vyzkoušejte i tento postup, budete je zbožňovat.
Chutná opravdu dokonale!
Pro přípravu tohoto receptu budeme potřebovat tyto ingredience:
- okurky
- voda
- kopr
- česnek
- třešňové listy
- celý křen
- sůl
Takto budeme v receptu postupovat:
- Připravte si sklenice s těsnícími víčky. Obojí musí být dokonale čisté, jinak se okurky budou kazit. Nejprve tedy sklenice i víčka vysterilizujte. Kdo má myčku, zapněte ji na nejvyšší teplotu a na nejdelší program . Nepřidávejte žádné čistící prostředky. Kdo myčku nemá, bude se muset obejít jen s pomocí starého zavařovacího hrnce, kde sklenice i víčka sterilizuje v páře alespoň 20 minut.
- Okurky pro nakládání vybírejte pečlivě. Všechny musí být naprosto zdravé a pevné. Jen jedna nahnilá okurka klidně zmaří celou sklenici. Vybrané okurky důkladně omyjte a ponořte je na hodinu do studené vody. Díky tomuto ošetření ztratí případnou hořkost a budou ještě křupavější. Proberte i třešňové listy a vyberte jen ty hezké. Budete potřebovat jeden až dva na láhev. Zbavte je stopky a také pečlivě omyjte.
- Oloupejte česnek – budete potřebovat stroužek na sklenici. Očistěte křen a společně s koprem jej omyjte. Do každé sklenice dejte kousek křenu, kousek kopru, rozkrojený stroužek česneku a jeden nebo dva třešňové listy. Okurky začněte skládat do sklenic tak, aby se jich tam vešlo co nejvíce. Připravte si nálev. Na jeden litr horké vody dejte 1,5 lžíce soli. Ještě horkým nálevem zalijte sklenice, uzavřete je a obraťte dnem vzhůru.
Mňam!
Máme hotovo.
Přejeme vám dobrou chuť.
zdroj: takprosto.cc
Leave a Review