Zapečené cuketové lodičky: Výborná dobrota, při které mi rodinka konečně „nepindá“ že dnes nemáme žádné masíčko!
-
Příprava10 min.
-
Vaření20 min.
-
Porcí4
-
Zhlédnutí1 361
Dnes jsme si pro Vás připravili výborný recept na chutnou cuketu, která je tak chutná, že si ani nevšimnete, že jste nejedli masíčko.
U nás doma je to velmi oblíbený recept a tak si myslím, že si také moc pochutnáte.
Připravte tuto dobrotu i Vaší rodině a uvidíte, že nebudete litovat 🙂
Chutná skvěle!
Pro přípravu tohoto receptu budeme potřebovat tyto ingredience:
- 4 kusy cukety
- 400 gramů polotučného tvarohu
- 1 kus vejce
- 3 stroužky česneku
- 100 gramů zakysané smetany
- 100 gramů tvrdého sýra
- sůl
- černý pepř
- kopr, nebo jiné bylinky podle chuti
- papír na pečení
Takto budeme v receptu postupovat:
- Vyberte mladé a zdravé cukety. Měly by být maximálně 25 centimetrů dlouhé. Starší cukety mají totiž tvrdou slupku a ta by v tomto receptu nechutnala dobře. Také dužina starších plodů není tak chutná, bývá nahořklá a obsahuje méně šťávy. Z cuket odřízněte oba konce, každou cuketu podélně rozřízněte a vnitřek vydlabejte lžičkou tak, aby každá polovina cukety připomínala loďku. Plech vyložte pečícím papírem a na něj pak lodičky vyskládejte.
- Oloupané stroužky česneku vylisujte a smíchejte s tvarohem. Do této směsi vyklepněte vejce a přidejte bylinky společně se solí. Tvarohovou směs dobře promíchejte a při dochucování myslete na to, že by chuť měla být malinko výraznější, aby okořenily i nevýraznou cuketu.
- Vnitřek lodiček trochu posolte a opepřete. Potom lodičky naplňte připravenou tvarohovou směsí. Navrch potřete zakysanou smetanou a posypte nastrouhaným sýrem. Pečte na 180 stupňů asi 25 – 30 minut.
TIP: Z tvarohu můžete vynechat česnek a přidat tam pórek, nebo cibuli společně s nastrouhanou nivou nebo jiným sýrem výrazné chuti, který máte rádi. Stejně tak lze tvaroh osvěžit trochou namletého libového uzeného masa.
Mňam!
Máme hotovo.
Přejeme vám dobrou chuť.
zdroj: retete-usoare.eu/dovlecei-minunati-pentru-cei-care-se-alimenteaza-sanatos-dispar-indata-de-pe-farfurie
Leave a Review