Famózní pudinkové banánky z odpalovaného těsta, s lahodnou čokoládovou polevou jsme si okamžitě oblíbili!

-
Příprava5 min.
-
Vaření27 min.
-
Porcí1
-
Zhlédnutí2 128
Dnes jsme si pro Vás připravili výborný recept na chutný pudinkový pamlsek, který jsme si všichni u nás doma velmi oblíbili.
Připravte si já vy tuto dobrotu a uvidíte, že nebudete litovat.
Chutná opravdu báječně!
Pokud byste si neuměli poradit, na konci článku najdete video s přípravou.
Pro přípravu tohoto receptu budeme potřebovat tyto ingredience:
Na těsto budeme potřebovat:
- hladká mouka – 1 sklenice
- voda – 1 sklenice
- máslo – 100 g
- vejce – 3 ks
- cukr – 1 lžička
- sůl – 1 špetka
Na pudinkový krém budeme potřebovat:
- mléko – 3 hrníčky
- cukr – 1 sklenice
- vanilkový cukr – 1 sáček
- hladká mouka – 2 lžíce
- škrob – 1 lžíce
- máslo – 1 lžíce
- žloutek – 1 ks
Na polevu budeme potřebovat:
- mléčná čokoláda
Takto budeme v receptu postupovat:
- Do hrnce nalijeme mléko a přidáme hladkou mouku, škrob, cukr a jeden vaječný žloutek. Vše důkladně promícháme. Vaříme do zhoustnutí. Následně přidáme do směsi jednu polévkovou lžíci másla a vanilkový cukr a opět přešleháme do krémové konzistence. Hrnec překryjte pergamenovým papírem či fólií a nechte chvilku odstát.
- Rozpustíme kus másla, přilijeme k němu vodu, přidáme špetku soli a lžičku cukru a vsypeme sklenici hladké mouky. Vařečkou důkladně bez přestání mícháme, dokud nezískáme husté těsto. To chvilku na ohni smažíme a třeme, dokud nebude hladké a soudržné. Potom odstavte z kamen a těsto vyklopte do hluboké mísy. Jeden po druhém pak přidávejte tři vajíčka, přičemž každé z nich elektrickým šlehačem důkladně a beze zbytku zapracujte do těsta dříve, než přidáte další. Po přidání posledního vajíčka by se měla konzistence těsta změnit na pastovitou konzistenci.
- Hotové těsto naplníme do zdobícího sáčku. Plech na pečení vyložíme pečícím papírem as pomocí sáčku na něj v mírných rozestupech vytlačujeme proužky těsta s délkou kolem pěti centimetrů. Namočíme si prst a podle potřeby poupravíme jejich tvar a když jsme spokojeni, dáme je péct v předehřáté troubě při teplotě 200 °C po dobu 15 minut, aniž bychom otevírali dvířka trouby. Potom snížíme na 180 °C a ještě 10 minut dopékáme, dokud na povrchu mírně nezrůžoví. Potom banánky ihned vyjmeme a necháme vychladnout na mřížce.
- Vanilkový krém vložíme do cukrářského sáčku. Každý banánek nařežeme a vymačkáme do něj tolik krému, kolik se do něj vejde. Na kamnech rozehřejeme mléčnou čokoládu a namočíme do něj jednu stranu každého naplněného banánu. Pokud chcete, můžete pak z čokolády ještě vytvořit příčné stříkance na ozdobu.
Video recept:
Máme hotovo.
Mňam!
Přejeme vám dobrou chuť.
zdroj: KayinvalidemveBen
Leave a Review