Chutné a jemné trubičky s famózním vanilkovým krémem: Maminčiny oblíbené!

  • Příprava
    7 min.
  • Vaření
    23 min.
  • Porcí
    1
  • Zhlédnutí
    1 462




Dnes jsme si pro Vás připravili výborný recept na chutné babiččiny trubičky s vanilkovým krémem.

Chutná opravdu božsky a vždy se velmi těšíme, když je připravujeme.

Připravte si je i vy a uvidíte, že nebudete litovat!

Jsou perfektní!

Pro přípravu tohoto receptu budeme potřebovat tyto ingredience:

Na těsto budeme potřebovat následující ingredience:

  • hladká mouka – 270 g
  • zakysaná smetana – 130 g
  • máslo – 125 g
  • sůl – 1 špetka

Na vanilkový krém budeme potřebovat:

  • žloutky – 3 ks
  • cukr – 100 g
  • mléko – 250 ml
  • škrob – 2 lžíce
  • máslo – 100 g
  • vanilkový cukr – 10 g

Na ozdobu budeme potřebovat:

  • moučkový cukr

Takto budeme v receptu postupovat:

  1. V hrnci smícháme mléko, moučkový cukr, vanilkový cukr, žloutky a kukuřičný škrob. Vaříme cca 1 minutu od zahájení vřetena vody za stálého míchání.
  2. Následně směs přelijeme do středně velké, suché mísy, zakryjeme potravináskou folií a necháme vychladnout.
  3. Změklé máslo o pokojové teplotě šlehejte v samostatné misce po dobu 2-3 minut při vysoké rychlosti mixérem, získáme nadýchanou a bělavou konzistenci.
  4. Postupně přidáváme vyšlehané máslo do uvařené smetanové směsi a po každém přidání jedné polévkové lžíce vše promícháme do hladka.
  5. Krém je připraven!
  6. Nyní si připravíme těsto: Do ​​hluboké mísy dáme mouku, špetku soli a studené máslo na kostičky. Vše promícháme rukama. Přidejte fermentovanou smetanu a začněte s hnětením rukama. Těsto musí být měkké a nelepivé. Zakryjte fólií a dejte na 30 minut do chladničky.
  7. Potom ho vyválejte na obdélník o tloušťce 2 mm a nakrájejte na 2 cm proužky.
  8. Použijeme ruličky na pečivo a vytvarujeme trubičky v šikmém směru. Rozložte je na plech vyloženým pečícím papírem a pečeme do lehkého zhnědnutí při teplotě 180 stupňů.
  9. Cukrářským sáčkem naplníme trubičky krémem.
Máme hotovo.

Mňam!

Přejeme vám dobrou chuť.

zdroj: retete-usoare.eu/desertul-iubit-de-toti-se-prepara-usor-si-este-foarte-gustos/



    Přidáváme nejlepší domácí recepty, které si rychle doma připravíte během chvíle.

    Leave a Review

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *