Chutné a jemné trubičky s famózním vanilkovým krémem: Maminčiny oblíbené!
-
Příprava7 min.
-
Vaření23 min.
-
Porcí1
-
Zhlédnutí1 462
Dnes jsme si pro Vás připravili výborný recept na chutné babiččiny trubičky s vanilkovým krémem.
Chutná opravdu božsky a vždy se velmi těšíme, když je připravujeme.
Připravte si je i vy a uvidíte, že nebudete litovat!
Jsou perfektní!
Pro přípravu tohoto receptu budeme potřebovat tyto ingredience:
Na těsto budeme potřebovat následující ingredience:
- hladká mouka – 270 g
- zakysaná smetana – 130 g
- máslo – 125 g
- sůl – 1 špetka
Na vanilkový krém budeme potřebovat:
- žloutky – 3 ks
- cukr – 100 g
- mléko – 250 ml
- škrob – 2 lžíce
- máslo – 100 g
- vanilkový cukr – 10 g
Na ozdobu budeme potřebovat:
- moučkový cukr
Takto budeme v receptu postupovat:
- V hrnci smícháme mléko, moučkový cukr, vanilkový cukr, žloutky a kukuřičný škrob. Vaříme cca 1 minutu od zahájení vřetena vody za stálého míchání.
- Následně směs přelijeme do středně velké, suché mísy, zakryjeme potravináskou folií a necháme vychladnout.
- Změklé máslo o pokojové teplotě šlehejte v samostatné misce po dobu 2-3 minut při vysoké rychlosti mixérem, získáme nadýchanou a bělavou konzistenci.
- Postupně přidáváme vyšlehané máslo do uvařené smetanové směsi a po každém přidání jedné polévkové lžíce vše promícháme do hladka.
- Krém je připraven!
- Nyní si připravíme těsto: Do hluboké mísy dáme mouku, špetku soli a studené máslo na kostičky. Vše promícháme rukama. Přidejte fermentovanou smetanu a začněte s hnětením rukama. Těsto musí být měkké a nelepivé. Zakryjte fólií a dejte na 30 minut do chladničky.
- Potom ho vyválejte na obdélník o tloušťce 2 mm a nakrájejte na 2 cm proužky.
- Použijeme ruličky na pečivo a vytvarujeme trubičky v šikmém směru. Rozložte je na plech vyloženým pečícím papírem a pečeme do lehkého zhnědnutí při teplotě 180 stupňů.
- Cukrářským sáčkem naplníme trubičky krémem.
Máme hotovo.
Mňam!
Přejeme vám dobrou chuť.
zdroj: retete-usoare.eu/desertul-iubit-de-toti-se-prepara-usor-si-este-foarte-gustos/
Leave a Review