Úžasné, překvapení strýce cukráře: Sladký pamlsek, který si získal celou oslavu! Zmizely z talíře jako první!

  • Příprava
    10 min.
  • Vaření
    11 min.
  • Porcí
    2
  • Zhlédnutí
    1 383




Dnes jsme si pro Vás připravili výborný pamlsek na který jsme natrefili teprve nedávno.

Chutná opravdu božsky a okamžitě si získala všechny na oslavě!

Z talíře skutečně zmizela tato dobrota jako první!

Nebudete litovat!

Pro přípravu tohoto receptu budeme potřebovat tyto ingredience:

  • sezam – 100 g
  • strouhaný kokos – 100 g
  • sušenky – 100 g
  • kondenzované mléko – 250 g

Na ozdobu budeme potřebovat:

  • bílá čokoláda – 250 g

Takto budeme v receptu postupovat:

  1. Sezamová semínka nasypeme do pánve a na středním ohni je osmahneme dozlatova. Za stálého míchání stejným způsobem lehce opečeme kokos. Dávejte si ale pozor, aby se nepřichytily k pánvi, protože k tomu mají tendenci.
  2. Musí však změnit barvu ještě předtím, než je z desky sundáte. Když budete mít tyto dvě ingredience připravené, mějte po ruce velkou, hlubokou mísu.
  3. 1/3 smažených sezamových semínek a osmažených kokosových vloček vložte do mixéru a obě suroviny společně rozdrťte. Výslednou hmotu přeložte do hluboké mísy, kterou jste si připravili. Sušenky nalámejte na kousky, přidejte do mixéru a zemelte. Přidejte do zbytku ingrediencí a promíchejte. Začněte přidávat kondenzované mléko a promíchejte stěrkou. Potom si nasaďte rukavice a promíchejte těsto ručně.
  4. Z těsta vyválejte malé, rovnoměrné válečky. Vyskládejte je v řadách na plech.
  5. Nyní si připravte polevu. Bílou čokoládu nalámejte na kousky a za stálého míchání ji rozpusťte v hluboké misce ve vodní lázni.
  6. Každý váleček vložte celý do misky s polevou. Namočené je rozložte na plech vyložený pečícím papírem.
  7. Nechte je 10 minut odstát, aby vychladly. Potom nožem odstraňte přebytečnou čokoládu. Konce znovu namočte v polevě a poté v osmaženém kokosu a pražených sezamových semínkách. Vrátíme je na plech. Zbývající polevu použijte na ozdobení sušenek tenkými čarami.
  8. Nechte 10 minut chladnout a můžete podávat!

Máme hotovo.

Mňam!

Přejeme vám dobrou chuť.

zdroj: retete-usoare.eu/fursecuri-fara-unt-si-fara-coacere-ideale-pentru-sarbatori/



    Přidáváme nejlepší domácí recepty, které si rychle doma připravíte během chvíle.

    Leave a Review

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *