Úžasné, překvapení strýce cukráře: Sladký pamlsek, který si získal celou oslavu! Zmizely z talíře jako první!
-
Příprava10 min.
-
Vaření11 min.
-
Porcí2
-
Zhlédnutí1 383
Dnes jsme si pro Vás připravili výborný pamlsek na který jsme natrefili teprve nedávno.
Chutná opravdu božsky a okamžitě si získala všechny na oslavě!
Z talíře skutečně zmizela tato dobrota jako první!
Nebudete litovat!
Pro přípravu tohoto receptu budeme potřebovat tyto ingredience:
- sezam – 100 g
- strouhaný kokos – 100 g
- sušenky – 100 g
- kondenzované mléko – 250 g
Na ozdobu budeme potřebovat:
- bílá čokoláda – 250 g
Takto budeme v receptu postupovat:
- Sezamová semínka nasypeme do pánve a na středním ohni je osmahneme dozlatova. Za stálého míchání stejným způsobem lehce opečeme kokos. Dávejte si ale pozor, aby se nepřichytily k pánvi, protože k tomu mají tendenci.
- Musí však změnit barvu ještě předtím, než je z desky sundáte. Když budete mít tyto dvě ingredience připravené, mějte po ruce velkou, hlubokou mísu.
- 1/3 smažených sezamových semínek a osmažených kokosových vloček vložte do mixéru a obě suroviny společně rozdrťte. Výslednou hmotu přeložte do hluboké mísy, kterou jste si připravili. Sušenky nalámejte na kousky, přidejte do mixéru a zemelte. Přidejte do zbytku ingrediencí a promíchejte. Začněte přidávat kondenzované mléko a promíchejte stěrkou. Potom si nasaďte rukavice a promíchejte těsto ručně.
- Z těsta vyválejte malé, rovnoměrné válečky. Vyskládejte je v řadách na plech.
- Nyní si připravte polevu. Bílou čokoládu nalámejte na kousky a za stálého míchání ji rozpusťte v hluboké misce ve vodní lázni.
- Každý váleček vložte celý do misky s polevou. Namočené je rozložte na plech vyložený pečícím papírem.
- Nechte je 10 minut odstát, aby vychladly. Potom nožem odstraňte přebytečnou čokoládu. Konce znovu namočte v polevě a poté v osmaženém kokosu a pražených sezamových semínkách. Vrátíme je na plech. Zbývající polevu použijte na ozdobení sušenek tenkými čarami.
- Nechte 10 minut chladnout a můžete podávat!
Máme hotovo.
Mňam!
Přejeme vám dobrou chuť.
zdroj: retete-usoare.eu/fursecuri-fara-unt-si-fara-coacere-ideale-pentru-sarbatori/
Leave a Review