Klasické slané bochánky LENIVÉ GAZDINKY: Skvělé jednohubky, připravené za 20 minut!
-
Příprava5 min.
-
Vaření27 min.
-
Porcí4
-
Zhlédnutí1 471
Dnes vás seznámíme se senzačně rychlým receptem, na jehož konci se Vám na talíři objeví chutné, měkoučké, voňavé a lákavé bochníčky plněné sýrem, kukuřicí a šunkou.
Můžete je své rodině připravit jako chutnou svačinku, kterou budou Vaši blízcí přímo opěvovat.
Nepotřebujete k přípravě těchto bochníků téměř žádný, vymezený čas, který Vám příprava jiných jídel spolkne.
Jsou lehké, rychlé a chutné.
Budeme potřebovat následující ingredience:
- 400 g hladké mouky
- 200 g másla
- 30 g čerstvého droždí
- 1 lžičku cukru
- 150 ml teplého mléka
- 2 lžičky soli
NÁPLŇ
- Kukuřici podle chuti
- 150 g šunky
- 1 tavený sýr
- 4 lžíce zakysané smetany
NA POTŘETÍ
- 1 vejce
- 1 lžičku zakysané smetany
- strouhaný sýr
- (Můžete také zasypat sezamovým, nebo šalvěje semínky)
Takto budeme postupovat:
- Kvásek si připravíme z mléka, cukru a droždí. Kvásek pak smícháme s moukou, solí a rozpuštěným máslem. Zpracujeme těsto, které uložíme na teplé místo a necháme vykynout.
- Vykynuté těsto si rozválíme na pomoučeném vále. Pomocí hrníčku si vykrojíme kruhy.
- Scedíme si kukuřici, nakrájíme šunku a to vše smícháme v míse se sýrem a smetanou. Do středu každého kruhu dáme přiměřeně směsi. Překryjeme dalším vykrojeným kruhem těsta. Okraje dobře zmáčkneme, aby nám bochánky držely pohromadě.
- Pak už jen potřete rozšlehaným vejcem se smetanou, posypte sýrem a vložte do předehřáté trouby. Pečte podle zkušeností s Vaší troubou. Bochánky by měly být upečené dozlatova.
Mňam!
Máme hotovo!
Přejeme Vám dobrou chuť
Určitě si na ně také pochutnají!
zdroj: receptneked.hu
Leave a Review