VÁNOČNÍ tvarohový závin s velmi jednoduchou přípravou: Skutečný poklad mezi recepty.

-
Příprava10 min.
-
Vaření19 min.
-
Porcí2
-
Zhlédnutí2 073
Někdo se tvarohovým buchtám vyhýbá, protože je považuje za velmi suché. Občas se opravdu i stane, že se člověku práší od pusy, když sáhne po tvarohově pečivu v domnění, že si pochutná na vláčném těstě a tvarohové náplni.
My Vám ukážeme směšně jednoduchý recept jehož výsledek opravdu vláčný je.
Pochutnáte si Vy i celá Vaše rodina.
Příprava vám zabere pár minut, ale božská chuť na jazyku zůstane ještě dlouho.
Budeme potřebovat následující ingredience:
– 500 g hladké mouky
– 250 ml mléka
– 100 g másla
– 2 lžíce cukru
– 30 g droždí
– Špetka soli
Náplň
– 500 g tvarohu
– 4 lžíce cukru krystal
– 1 vejce
Takto budeme v receptu postupovat:
1)
Ohřejte trochu mléka, přidejte cukr, droždí a nechte kvásek pracovat 20 minut. Do mísy prosejeme hladkou mouku, přidáme máslo a zapracujeme vzejít kvásek. Těsto rozdělíme na dvě části. Obě části vyválíme na tloušťku 1-2 cm.
2)
Dále si připravte náplň. Tvaroh smíchejte s vejci a cukrem. Tuto náplň dejte doprostřed jedné části těsta. Z druhé části těsta vykrájejte rozšiřující se proužky. Ty pak naskládejte na náplň takovým způsobem, aby šířka vyvolávala protkaný dojem. Úzkou část tedy přikládáte k široké. Případné zbytky těsta můžete použít ke stmelení vrchní a spodní části rolády.
3)
Potom roládu umístíme na plech, který jsme si vystlali pečícím papírem. Potřeme žloutkem a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme na 180 stupňů dozlatova.
4)
Po upečení můžeme roládu poprášit moučkovým cukrem.
Máme hotovo.
Mňam!
Přejeme vám dobrou chuť.
zdroj: bucatarianoastra.online/placinta-cu-branza-dulce-500-g-de-faina-de-grau-250-ml-de-laptě-100-g-de-unt-2-linguri-de-zahar- 30-g-de-drojdí
Vyzkoušejte také tyto recepty:
Farmářská „BAŠTA“ z jednoho pekáče: Prudce-návykové, zapečené brambory s kuřecím masem a smetanou
Náš oblíbený VÁNOČNÍ koláček: Připravujeme ho léta už pravidelně, každé Vánoce!
Leave a Review