Toto je fantastická, babiččina, hrachová polévka podle lidového receptu!
-
Příprava7 min.
-
Vaření11 min.
-
Porcí1
-
Zhlédnutí1 423
Dnes jsme si pro Vás připravili výborný tradiční recept, kterým nepohrdne asi žádný chlap.
Připravte si tuto babiččinu dobrotu a uvidíte, že si recept zamilujete.
Tak dobrou hrachovou polévku jste ještě nejedli! 🙂
Za pokus to stojí, co myslíte?
Budeme potřebovat následující ingredience:
- 300 gramů vepřového masa
- 250 g hrášku
- 4-5 ks brambor
- 1 ks cibule
- Cibulové listy, bylinky
- 3 lžíce rostlinného olej
- bobkový list, sůl, pepř
- žebra
Takto budeme v receptu postupovat:
- Pořádně omyjte maso. Osušte ho papírovými utěrkami a smažte jej na rostlinném oleji. Cibuli nakrájejte najemno, promíchejte s masem a smažte. Žebra nakrájejte na kousky, promíchejte a pečte dvě minuty.
- Usmažené maso pak dejte do hrnce, zalijte vodou a přidejte sůl. Nalijte kořeněnovou směs a vložte také bobkový list. Přidejte dobře umytý hrášek, vařte asi 40 minut a nezapomeňte sbírat pěnu.
- Vařte, dokud nebude hrášek měkký.
- Potom odstraňte žebra a přidejte brambory nakrájené na kostičky do polévky.
- Počkejte, až se uvaří brambory a mezitím oberte maso ze žeber. Přidejte je do polévky spolu s nasekanými bylinkami.
- Vařte ještě několik minut, poté odstavte ze sporáku a hrachovou polévku podávejte.
TIP: My dáváme rádi místo žeber anglickou slaninu, nebo uzené masíčko
Mňam!
Máme hotovo.
Přejeme vám dobrou chuť.
zdroj: zinoti.lt/receptai/sriubos/neitiketinai-skani-ir-kvapni-zirniu-sriuba
Leave a Review