Tato vepřová krkovička se rozpadá na jazyku: Pečená dobrota, která je u nás již víkendovým zvykem!
-
Příprava6 min.
-
Vaření27 min.
-
Porcí3
-
Zhlédnutí1 416
Dnes jsme si pro Vás připravili výborný recept na přípravu vepřové krkovičky s bramborami.
Recept je výborný a my se už teď neumíme dočkat, kdy toto pečené masíčko připravíme znovu!
Zamilovala si ho celá rodina!
Vyzkoušejte i vy tento recept a uvidíte, že nebudete litovat!
Pro přípravu tohoto receptu budeme potřebovat tyto ingredience:
- vepřová krkovice – 700 g
- cibule – 3 ks
- pomeranče – 2 ks
- sůl
- pepř
- mletá paprika
- bazalka
- olej
- brambory – 5 ks
- máslo – 70 g
Takto budeme v receptu postupovat:
- Očistíme si masíčko, omyjeme ho a nakrájíme na větší kousky, které hodíme do mísy. Oloupeme cibuli, nakrájíme na větší kousky a hodíme k masku. Ochutíme pomocí soli, pepře, bazalky, červené papriky, případně dalšího pepře podle vašich osobních preferencí, následně vše smícháme.
- Na pánev si nalijeme trochu oleje, rozehřejeme ho a nasypeme do něj ochucenou masovou směs s cibulí. Nejprve zprudka opečeme, aby se maso zatáhlo. Potom zmírníme plamen, pánev přikryjeme poklicí a pomalu dusíme po dobu zhruba 10 minut, aby obojí změklo.
- Než se maso dusí, vezmeme pomeranče. Používejte chemicky neošetřený, protože jej budete krájet i se slupkou, na kolečka tlustá asi půl centimetru.
- Kolečky pomeranče vyložíme dno pekáče, doporučujeme hlubší. Na pomerančovou vrstvu vysypeme obsah z pánve, zarovnáme a následuje další vrstva pomerančů.
- Vložíme do předem předehřáté trouby na 200 stupňů a pečeme cca. 40 minut.
- Než se maso peče, připravíme si brambory. Neloupejte je. Brambory nakrájejte na kolečka, tlustá cca. půl centimetru.
- Vezmeme si pekáček, lehce ho pomažeme olejem nebo mastí a vyrovnáme do něj brambory. V míse si mezitím smícháme povolené máslo se solí, pepřem, červenou paprikou a bylinkami. Touto směsí brambory v pekáčku potřeme. Pekáč následně vložte do trouby a pečte asi 30 minut.
- Po dopečení můžeme servírovat tuto dobrotu!
Sledujte videorecept:
Mňam!
zdroj: youtube.com / Lecker schnell
Leave a Review